Publicitat
Política · 26 de Maig de 2015. 12:39h.

El sobiranisme de CiU ensopega a l'àrea metropolitana

Es queda sense representació a Cornellà i Santa Coloma, setena força a l'Hospitalet i cinquena a Badalona

El sobiranisme de CiU ensopega a l'àrea metropolitana

Mas, amb l'alcaldable de CiU a l'Hospitalet, Jordi Monrós

El sobiranisme de Convergència i Unió ha ensopegat a l’àrea metropolitana de Barcelona i ha quedat lluny dels bons resultats obtinguts en aquesta zona en les autonòmiques de 2010, quan va ser la força més votada. Els mals resultats -cinquena força a Badalona, setena a l’Hospitalet, cap regidor a Cornellà, Santa Coloma o Viladecans- l'esborra pràcticament del mapa.

CiU es queda sense representació a Santa Coloma de Gramenet, on va perdre més de mil vots i els dos regidors que tenia, i també a Cornellà, localitat en la qual es va deixar més de 1.200 vots i dos regidors.

La federació nacionalista passa de quatre regidors a un a l'Hospitalet de Llobregat, segona ciutat catalana més poblada, després de deixar en el camí gairebé 5.000 vots respecte al 2011. 

Una presència testimonial com la que tindrà a Badalona, tercera ciutat més poblada, en la qual comptarà amb dos regidors, la meitat dels que tenia. A Terrassa, CiU  es va deixar un terç dels seus representants: dels nou aconseguits fa quatre anys als tres amb els que comptarà ara.

També s’ha enfonsat a Sant Boi, on ha quedat com a última força amb un únic regidor. A Castelldefels, on els nacionalistes havien entrat en l'equip de govern en els tres últims mandats, passen de cinc regidors a dos després d'haver perdut més de 1.400 vots. Finalment, a Pallejà de primera a cinquena força política després de perdre tres regidors i la meitat de vots.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#9 Jep, Gava, 27/05/2015 - 10:20

I els dirigents comarcals de CiU que s'ho facin mirar. De derrota en derrota fins la seva desaparicio final. Panda d'inutils!

#8 iñigo, castello, 27/05/2015 - 09:55

Me alegro infinito de este fracaso. La ciudad es cosmpolita y abierta al mundo, el campo, en cambio, es cerrado y conservador. La independencia es un proyecto conservador y reaccionario sostenido por los que no viven en ciudades. Ahora el soberanismo debe salir del poder.

#7 Jep, Gava, 27/05/2015 - 08:16

A Gsva, n'han tret dos de miracle (n'han petdut jn), a Viladecans no en tenen cap, zero patatero,?i z Castelldefels han baixat. Els sobirsnistes s'estan carregant el partit, i aixi els va. I els canditats que proposrn son molt dolents. Que es pensen, que la gent es imbecil i vota una marca?

#6 BEJOTA, BCN, 26/05/2015 - 15:32

E.EUROPEES.Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentistes més",

24-M :1. 398. 099 VOTS ENTRE CIU , ERC I CUP TOT I 8 PUNTS MÉS DE PARTICIPACIÓ.

#5 El mico de l'anís, Badalona, 26/05/2015 - 15:03

Si la patacada fos pel seu suposat sobiranisme, no haguessin pujat formacions com la CUP o Esquerra.