Publicitat
Política · 5 d'Octubre de 2012. 08:57h.

El sobiranisme de Flandes té "enveja dels catalans"

Bart de Wever: "per com estan d’orgullosos de la seva identitat i el que estan disposats a fer per aquest sentiment"

El sobiranisme de Flandes té "enveja dels catalans"

Bart de Wert, amb Oriol Pujol, a la seu de N-VA, en una foto d'arxiu

El president de Nova Aliança Flamenca (N-VA), Bart de Wever, ha afirmat que "envejo aquest fort sentiment d’identitat del poble català i el que estan disposats a fer per això, el seu compromís. És una cosa natural també a Escòcia o a Euskadi. El més maco és que a Catalunya és inclusiu".

En aquest sentit, en una entrevista a La Vanguardia, ha apuntat que "no hi has d’haver viscut mil anys per ser-ne part. Acullen una altra gent, es converteixen en part de l’espai públic. El patriotisme a Flandes és molt més feble".

"A Flandes i a Catalunya -afegeix- tenim una sensació similar que la nostra identitat i la nostra economia estan bloquejades per l’altra part, i que sempre hem de pagar sense queixar-nos. No ens neguem a ser solidaris, però sí a donar xecs en blanc. Quan qüestiones com es gasten els diners, et responen amb lliçons de moral i et diuen que ets ric i egoista…"

De Wever reitera que "tenim enveja dels catalans, per com estan d’orgullosos de la seva identitat i el que estan disposats a fer per aquest sentiment. A ells els pot fer enveja que aquí siguem majoria, que les reformes de l’Estat tirin endavant, que tenim un horitzó flamenc i que el món confiï que ho aconseguirem".

Finalment, el líder flamenc expressa que "els catalans demanen un estatut fiscal millor i no els donen res... Cal preguntar-se com s’acabarà això".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#9 aceptamos, a quien sea, 05/10/2012 - 14:22

Nos apoya la Liga Norte y los ultras flamencos. ¿No hay ningún partido xenófogo de la Holanda del Norte que se quiera apuntar?

#9.1 Josep, Lleida, 05/10/2012 - 16:41

xenófogo? Com podeu ser tan inferiors culturalment per ser monolingües i no dominar ni la vostra pròpia llengua.. Els "valla", "xenofogo", "yegar".. són el pà de cada día dels justets unionistes espanyols. Digues amb mi: X-E-N-Ó-F-O-B-O. ho pilles? Abans de parlar de política, graduat escolar..

#9.2 lo Sisco el Rutx, Terrassa, 05/10/2012 - 18:37

Josep no t'hi encaparris, no son semi-analfabets, es que no hi arriben.

#9.3 Ha, ha, ha, pobrets!, 06/10/2012 - 00:54

Ostres, els arguments dels indepes es redueixen a que algú s'equivoqui amb el teclat. Ha, ha, ha, pobrets!

#8 Todo, por la pasta, 05/10/2012 - 14:18

¿Y quién ha dicho que estamos orgullosos de nuestra identidad si el 75% de los independentistas ni siquiera son de origen catalán? Lo que queremos son los 3000 euros por catalán que nos han prometido. Cuando seamos independientes, ya nos cepillaremos a esos que intentan imponer el catalán.

#7 Soroll, BRU, 05/10/2012 - 13:51

Bart no te res a veure amb nosaltres, Liberalista radical, nacionalista excloent, es queixa en una Federacio amb reconeixament ple de la seva llengua i sense desequilibris els Flamencs son majoria i volen imposar-se a Brusel.les ... Conv'e desmarcar-nos del seguidor de lePen, millor openVLB o groen

#7.1 La verdad, bcn, 05/10/2012 - 14:15

Pues leyendo tu comentario, no veo la diferencia entre independentistas catalanes y flamencos.

#6 ccc, bcn, 05/10/2012 - 12:25

com que el primer comentari qeu hem fet no ha sortit ho repeteixo, el Sr Wever assisteix a meetings de Le Pen i a funerals de liders negacionistes (aclariment, que neguen l'holocaust nazi), només li faltava una foto amb un Pujol,

#5 Fran, Llinars, 05/10/2012 - 12:13

Però aquest home ho diu pel 3%, les ITV, per Millet....?. Segurament no li hagin explicat que l´estatu fiscal que hi ha es el que van escollir, i no impossat.