Publicitat
Política · 16 de Maig de 2010. 11:36h.

El sobiranisme fa forat a CiU i PSC

Personalitats històriques dels dos partits donen suport a una candidatura independentista

El sobiranisme fa forat a CiU i PSC

El Manifest a favor d'una candidatura independentista "transversal" ha rebut el suport de personalitats considerades properes a CiU o al PSC a més d'altres que fins ara havien donat suport a Esquerra, però que s'han passat a Reagrupament. Entre els signants de l'acte que tindrà lloc dilluns vinent a la seu d'Òmnium (19.15h) hi ha l'exconseller de Justícia d'Unió Agustí Bassols. Bassols va ser membre del Govern Pujol a mitjans dels 80, però darrerament ha impulsat l'associació Sobirania i Justícia.

També l'historiador i exdiputat al Parlament, també de CiU, Josep Maria Ainaud de Lasarte, que a més de polític, és historiador, promotor cultural, advocat i periodista. Ainaud de Lasarte, a qui Jordi Pujol cita com un dels seus referents en les seves memòries, va ser diputat entre 1980 i 1984, i regidor de l'ajuntament de Barcelona del 1987 al 1990.

En aquesta apartat cal destacar, d'altra banda, Patrícia Gabancho. La periodista i escriptora no ha amagat mai el seu independentisme, però a les darreres eleccions europees va donar suport al candidat de CiU, Ramon Tremosa. Fins i tot va participar en algun acte públic al seu costat.

El sobiranisme també ha atret figures històriques properes al PSC com l'arquitecte i exregidor de l'Ajuntament de Barcelona Oriol Bohigas o el filòsof Xavier Rubert de Ventós, molt proper a Pasqual Maragall i president del jurat que atorga el Premi Internacional Catalunya, concedit cada any per la Generalitat.

També hi ha personalitats properes fins ara a Esquerra, algunes de les quals s'han apropat públicament a Reagrupament i altres que no. El cas més conegut és l'expresident del partit, Heribert Barrera, o l'escriptor Víctor Alexandre. Però també l'expresident d'Òmnium, Jordi Porta; el sociòleg Salvador Cardús; l'empresari Xavier Roig -Esquerra havia arribat a regalar els seus llibres en algun àpat de Nadal- o l'exmembre de la Sindicatura de Comptes Jacint Ros Hombravella.

Entre altres personalitats mediàtiques hi ha també l'actor Joel Joan, el periodista Miquel Calçada, l'escriptor Màrius Serra, el filòsof Josep Maria Terricabras o el també escriptor Jordi Coca.

Llista de signants

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#33 miriam, mataro, 17/05/2010 - 20:10

siempre con el mismo cuento:cada dia somos mas independentistas y luego cada dia menos ciudadanos los votan ahi tenemos el caso de ERC que parece un colador,pierde votos por todos lados y ambitos electorales!

#32 Pau, BArcelona, 17/05/2010 - 15:01

Els partits no son joguines "de usar y tirar".
Es un error intentar la creació d'un nou partit sota elrègim actual. CAnviem primer el règim amb els partits que ja tenim. Asolim l'objectiu de Catalunya, llibertat i democràcia.

#31 Oriol, BCN, 17/05/2010 - 12:56

D'altra banda, em fa gràcia que un partit com "E"RC regalés llibres d'En Xavier Roig. Bé, tant se val, perquè no? Total, si ja van tenir els germans Badia i En Josep Dencàs.

#30 Oriol, BCN, 17/05/2010 - 12:55

Em sap greu de veure persones civilitzades com el Xavier Rubert i el Màrius Serra al costat de fantasmes com el Xavier Roig i... bé, anava a dir alguna cosa sobre n'Heribert Barrera, però potser que respectem la seva edat provecta.

#29 Xavi Ordeix, Terrassa, 17/05/2010 - 11:30

Amb aquesta notícia es pretén voler dir que sobirania = Reagrupament ????? no seria una manipulació això ???
Crec que abans que existís RCat ja hi havien independentistes i de fet em consta que a les files de CiU i Esquerra sempre n\'hi han hagut.