Publicitat
Política · 19 d'Abril de 2017. 21:39h.

El sobiranisme fa pinya després de les desavinences

Dirigents del PDECAT i d’ERC participen en un acte de suport a Forcadell al Parlament

El sobiranisme fa pinya després de les desavinences

Carme Forcadell al costat de Carles Puigdemont, a l'acte del Parlament (foto: Parlament)

El sobiranisme ha fet pinya aquest dimecres després de les desavinences produïdes arran de la filtració de la conversa del coordinador organitzatiu del PDECAT, David Bonvehí.  Dirigents d’ERC i del PDECAT han participat en un acte de suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per les dues querelles que ha presentat contra ella la Fiscalia. L’acte ha estat convocat pels expresidents de la cambra Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert i ha servit també per fer extensiu el suport al vicepresident primer Lluís Corominas, i les secretàries de la Mesa, Anna Simó i Ramona Barrufet, contra qui la Fiscalia també ha presentat una querella.

Benach ha obert l’acte i ha donat pas a totes les intervencions. El president de la cambra entre el 2003 i el 2010 ha explicat que els tres expresidents l’han convocat moguts per una “responsabilitat essencialment ciutadana” i perquè  “tocar les nostres institucions, la presidenta del Parlament i la Mesa, ens sembla un fet greu”. També ha explicat que l’acte vol “remarcar el protagonisme dels que tenen una querella i també dels antics diputats”, perquè “una nació és, en primera instància, la seva gent, i això a Catalunya no cal que ens ho expliquin, però una nació també són les seves institucions”. A l’acte també hi han intervingut els periodistes José Antich i Mònica Terribas, que han aportat la seva visió sobre l’aprovació de la LOAPA i sobre la tramitació de l’Estatut, respectivament.

Abans de començar l’acte, Forcadell i Puigdemont, els tres expresidents, membres del govern i diputats i exdiputats presents a l’acte s’han fet una fotografia a l’escala d’honor del Palau. Entre els assistents, també hi eren el vicepresident primer, Lluís Corominas, i els secretaris Anna Simó, Joan Josep Nuet i Ramona Barrufet; el vicepresident, Oriol Junqueras, i la pràctica totalitat de consellers del govern; l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, i els exconsellers Francesc Homs i Irene Rigau –Joana Ortega ha excusat la seva presència-; una nombrosa representació d’exdiputats de diversos grups parlamentaris; els presidents de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, entre d’altres.

25 Comentaris

Publicitat
#19 Xexo, Premia, 21/04/2017 - 13:56

Espanta la cantidad de euros que cuestan estos politicos pero es mejor recortar sanidad i escuelas

#18 Cap gros, Palamos, 20/04/2017 - 23:31

Una altre foto historica....aquests nomes sommien un megamaidan per fer moure eur., pero crec que la gent sen pixara de ells , excepte els quatre capcalents de sempre

#17 botifler1914, Sinitaca, 20/04/2017 - 14:24

Es lo único que les queda, el calor del rebaño....

#16 Voltio, Barcelona, 20/04/2017 - 12:52

Que me los dejen a mi uno por uno...

#15 M, Sabadell, 20/04/2017 - 12:52

Ya está bien que cierren filas, otra cosa no pueden ni saben hacer.