Publicitat
Política · 4 de Febrer de 2018. 16:03h.

El sobiranisme lamenta que no hi haguessin llaços grocs als Goya

Malestar perquè ningú va fer una referència als "presos polítics"

El sobiranisme lamenta que no hi haguessin llaços grocs als Goya

El sobiranisme ha mostrat el seu malestar a les xarxes socials perquè no s'ha fet cap menció als "presos polítics" durant la gala dels premis Goya. "Ni un 'putu' llaç groc", han lamentat alguns usuaris de Twitter.

L'exconseller i diputat de JuntsxCat, Josep Rull, ha recordat les paraules del president Companys: "Totes les causes justes del món tenen els seus defensors. En canvi, Catalunya només ens té a nosaltres" i ha afegit que "estic segur que ell mai no s'hagués imaginat aquests silencis vergonyosos, especialment de sectors pretesament progressistes".

"Perquè aquests sectors 'pretesament progressistes' dels premis Goya que callen no han entès que la demolició de l'Estat de dret i l'abús de la presó preventiva no és un problema només per als independentistes catalans, ho és, essencialment, per a Democràcia, espanyola i europea", ha sentenciat.

El diputat d'ERC al Congrés, JOan tardà, ha criticat que no es fes "cap referència solidària envers els ciutadans catalans presos a Estremera i a Soto Del Real. Ni una sola! Ni una mínima aproximació!".

L'exdiputada d'ERC i escriptora, Eva Piquer, ha exposat que "quan dic que hauria esperat alguna al·lusió als presos polítics catalans no era confiant en la vostra solidaritat cap a nosaltres sinó en la vostra voluntat de denunciar injustícies, encara que només sigui perquè demà us pot tocar a vosaltres".

La periodista Pilar Rahola ha lamentat que no s'ha fet "ni una sola menció als presos polítics catalans". "La vergonya dels Goya 2018 retrata la vergonya d'Espanya", ha reblat. Toni Soler, per la seva banda, ha felicitat als premiats, però ha afegit que "oblidar-se dels presos, una decepció".

"Els premis Goya, el seu silenci sobre demòcrates presos, mostra la llunyania entre Madrid, o Espanya, i Catalunya. I que el sector del cinema espanyol està a l'altura del govern del qual és portaveu Méndez de Vigo, però no dels presos. És una manera d'assentir a 155", ha manifestat Suso del Toro.

L'actor Joel Joan, que va ser president de l'Acadèmia del Cinema Català, ha preguntat David Verdaguer, que ha guanyat el Goya a millor actor de repartiment: "Tu tampoc David Verdaguer?". "Ni un puto llaç groc. On teniu la dignitat? Les vostres pel·lícules que les vegin els espanyols. On heu deixat la compassió? A la butxaca?", ha afegit un usuari.

Altres usuaris han criticat que els catalans premiats no hagin dit "ni una paraula en català (no com els d'Euskadi), ni un llaç groc, ni cap menció a la repressió del nostre país. Vergonya", "de la Coixet ja ens ho esperàvem, de molts altres no. Ni tan sols un llaç groc com a mostra de suport als que continuen segrestats per Ñ", entre d'altres.

rullok.jpg95608-tarda.jpg18176-soler.jpgrahogoy.jpgjoel.jpgsuso.jpgpiquer.jpg

Publicitat
Publicitat

65 Comentaris

Publicitat
#51 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 05/02/2018 - 13:58

Es que aquests premis no estàn tan polititzats com els Gaudí, on una legió de nens formava militarment per cantar en perfecta sincronia "No, no-es-tem-a-doc-tri-nats" (Crec que en Quin-Jon-Un va vessar una llagrimeta i tot).
Ah, i als Goya van guanyar Catalans i Vascos per golejada. Pero Espanya no ens odiava?

#50 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 05/02/2018 - 13:06

Pilarín, me extraña que no se lo hayas comunicado ya a Amnistía Internacional. ¿qué dicen ellos a todo esto?
La nariz más larga cada día.

#49 luis, barcelona, 05/02/2018 - 12:19

Quizas sea debido a que fuera de la frontera imaginaria, cuando no es una ceremonia política, hay algo de sentido común

#47 Barbiet, El Masnou, 05/02/2018 - 11:21

¿Falta de democracia, demolición del estado de derecho, represión, presos políticos ? que va, simplemente castigo a unos golpistas, ni más ni menos.

#47.1 Purria Espanyola, Bcn, 05/02/2018 - 12:53

Yo solo vi golpear a la GC y la PN

#47.2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 05/02/2018 - 14:11

Vaya, ¿así que no viste el desalojo de los del 15-M de Plça Catalunya por los mossos? Qué conveniente.

#47.3 Agustin, Barcelona, 05/02/2018 - 15:11

Oye Purria, el otro día que os calentaron los mossos en el parc de la ciutadella, de eso ni mú eh ? esos no dan, esos repartes gominolas. verdad ?? Mira que llegais a ser burros...

#46 Josep, Barcelona.Tabarnia, 05/02/2018 - 10:06

Doncs abans de partir cap a Itaca posa’t el bolquer que ens deixeu tot Tabarnia enmerdada amb coses grogues.

#46.1 Purria Espanyola, Bcn , 05/02/2018 - 12:54

Yo creo que la mierda sois vosotros

#46.2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 05/02/2018 - 14:13

La revolución de las sonrisas del purria.

#46.3 Albert, BCN, 05/02/2018 - 21:43

Aixo va de democracia Purria, visca tabarnia!!! jajajaja