Publicitat
Política · 18 d'Abril de 2018. 13:42h.

El sobiranisme no es posa d'acord

Eduard Pujol afirma que "ens hem guanyat el dret" a esperar fins el 22 de maig

El sobiranisme no es posa d'acord

Junts per Catalunya continua treballant amb tres candidats per a la investidura: Jordi Sànchez, Jordi Turull i Carles Puigdemont. El grup parlamentari s'ha reunit a Berlín per analitzar la situació política i judicial actual i determinar els propers passos a seguir.

El portaveu del grup, Eduard Pujol, ha insistit que treballen sense presses, i que el calendari no ha de ser un impediment per prendre decisions. "Avui no hem pres cap decisió", ha reconegut, tot i reivindicar també que "hem entès el calendari que tenim. S'acaba el 22 de maig".

"Ens hem guanyat el dret de gestionar el temps. Les decisions que hem anat prenent fins ara ens avalen per gestionar aquest temps de la manera políticament més oportuna i que ens permeti posar amb més força el mirall davant d'un Estat incapaç de respectar el que va demanar l'ONU encara no fa 15 dies", ha indicat.

Pujol ha remarcat que la "legitimitat" de Puigdemont és "absoluta", perquè el país el "reconeix com a president".Tot i això, ha reconegut que es treballa per a la investidura de Jordi Sánchez. Ha dit, a més, que Junts per Catalunya treballa per trobar el mecanisme per portar al Parlament allò que "el carrer va legitimar el 21 de desembre".

"El calendari no marcarà les decisions que hem de prendre, tenim marge, sent responsables amb la voluntat dels catalans. Hem presentat tres candidats i la resposta de l'Estat ha sigut la de no voler escoltar i marcar la vida política a través dels tribunals", ha explicat.

"Ens sentim amb comoditat a nivell de terminis per fer valer totes les opcions, també la del president @KRLS. Tenim tres opcions i les hem de seguir treballant en funció del marc legal i les oportunitats polítiques que tinguem", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Joan Carles, Barcelona, 18/04/2018 - 17:28

D'això s'en diu manca de sentit de la realitat.
Tarradellas haguès dit fer el ridícul.

#11 Joan B., Argentona, 18/04/2018 - 16:57

Aquí ho explica be, el que passa:
https://bit.ly/2JXbXCQ

#10 una pregunta, Barcelona, 18/04/2018 - 16:55

¿Porqué se paga un sueldo público a un fugado de la justicia del país que le paga ese mismo sueldo ? ¿No sería una buena medida a efectos de que se entregaran más rápido el quitarles dicho sueldo ?

#10.1 Parteipolitik, Bcn, 18/04/2018 - 19:20

Existe un pacto tácito entre todos los partidos. Jamás lo reconocerán pero está latente y funciona: Retirar el momio a otro partido (o a personajes) repercutirá en cualquier momento a los demás. reintegrar dinero robado, lo mismo, si uno lo devuelve los otros lo tendrán que hacer cuando toque. Penoso pero real.

#9 pregunto jo, Tarragona, 18/04/2018 - 16:46

Per qué no es canvien les normes o lleis i així podrem treure-li el sou als profugs de la justicia ?

#8 Veciana, Barcelona, 18/04/2018 - 16:35

KRLS és un IDT.