Política · 10 de Desembre de 2018. 18:05h.

El sobiranisme planteja ara expulsar Espanya de la UE

Elsa Artadi: "Els drets humans estan en perill a l'Estat espanyol"

El sobiranisme planteja ara expulsar Espanya de la UE

Presentació del Consell (Foto: Govern)

El sobiranisme planteja expulsar Espanya de la Unió Europea per la seva suposada falta de respecte als drets humans. El Consell de la República prepara "una iniciativa ciutadana europea per activar l'article 7 de la UE -de suspensió de drets dels estats membres- en el cas de l'Estat espanyol". L'article preveu la possibilitat de sancionar un Estat membre per violar valors bàsics de la UE com els drets humans o l'imperi de la llei i pot implicar la pèrdua dels drets de vot al Consell Europeu.

L'exconseller Toni Comín ja ho va manifestar durant la presentació del Consell de la República el passat dissabte. "Espanya no reuneix els requisits per formar part de la Unió" va afirmar Comín, on va anunciar la iniciativa que pretén que s'apliqui l'article 7 del tractat contra Espanya.

"Europa està despertant i està descobrint amb estupor que el franquisme no ha mort" va apuntar l'exconseller durant l'acte, subratllant que "Catalunya ha de liderar una aliança internacional de tots els pobles i moviments que lluiten democràticament i pacíficament pel seu dret a l'autodeterminació".

La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha denunciat aquest dilluns la situació de retrocés dels drets humans a Espanya durant un acte de commemoració del 70è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans al Palau de la Generalitat.

"Els drets humans estan en perill a l'Estat espanyol i estan en perill perquè a Espanya més que una transició es va fer una transacció, i això passa per no haver-hi hagut memòria històrica i per no haver-se reformat les estructures d'Estat", ha manifestat Artadi, fent referència al sistema judicial espanyol.

“Avui està en perill el dret de reunió, el dret a l’acció política, el dret a la llibertat d’expressió, el dret a la confidencialitat del nostre correu, el dret a la manifestació i el dret a tenir un judici just, perquè tenir lleis que els emparin no és suficient si no tens una justícia independent”, ha lamentat.

La periodista Pilar Rahola també es va referir a aquesta iniciativa durant la seva intervenció al programa Preguntes Freqüents de TV3. La periodista va explicar que el Consell de la República prepara "una iniciativa per posar en qüestió la validesa democràtica de l'Estat espanyol i, per tant, demanar l'expulsió de la Unió Europea".

"Ara hi ha una iniciativa que es vol portar al Parlament d'Europa que també sortirà del Consell per la República per posar en qüestió la validesa democràtica de l'Estat espanyol i, per tant, demanar l'expulsió de la Unió Europea. Això sembla molt grandiloqüent però si hi ha suficient gent demanant-ho com a mínim es debatrà al Parlament Europeu i es posa en qüestió la solidesa democràtica de l'Estat" va afirmar Rahola.

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#44 Barcelona, Barcelona, 11/12/2018 - 20:47

Jajaja. Como si el soberanismo fuese alguien para hacer algo así. Pero por Dios, que sois una mierdecilla en el extremo de un palo. No sois nadie, no tenéis ni voz no voto, no os hace caso absolutamente nadie. ¡Bajad ya de la nube!!!

#43 Tabarnés puro, Barcino, 11/12/2018 - 17:36

Jajajajaja!!!! Vaya panda de gañanes!!!

#42 @Stopseparatismo, Tabarnia , 11/12/2018 - 14:27

RacisTorra está ultimando en Monserrat el conjuro con el santo grial para expulsar del reino de los cielos a todo el que no sea separata...

#41 catafracto, Barcelona, 11/12/2018 - 09:35

Ya hay respuesta oficial de la UE sobre este asunto:
"¡¡¡JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!"

#40 Rogeli, Tornabous, 11/12/2018 - 03:51

Esta niñata ni sabe lo que dice ni dice lo que sabe.