Publicitat
Política · 4 de Desembre de 2017. 17:44h.

El sobiranisme qüestiona la imparcialitat de les eleccions després de la decisió del Suprem

Elsa Artadi: "ens impedeix competir en igualtat de condicions"

El sobiranisme qüestiona la imparcialitat de les eleccions després de la decisió del Suprem

Elsa Artadi (Foto: Junts per Catalunya)

El sobiranisme qüestiona la imparcialitat de les eleccions del 21-D després de la decisió del Tribunal Suprem de mantenir a presó incondicional al vicepresident cessat pel 155, Oriol Junqueras, així com l'exconseller, Joaquim Forn, i Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Tant Junts per Catalunya com Esquerra Republicana han criticat el posicionament del jutge i han assegurat que això impedeix celebrar les eleccions amb normalitat.

Elsa Artadi, la directora de campanya de Junts per Catalunya ha denunciat que el pronunciament del Tribunal Suprem "ens impedeix competir en igualtat de condicions en unes eleccions que no hem demanat nosaltres" i ha manifestat que el la decisió "és devastadora pels afectats que seguiran presos a Madrid, per les famílies i per la democràcia".

Artadi ha assenyalat que "la millor resposta és que el 21-D hi hagi un resultat contundent de suport al president que ratifiqui el resultat de l'1 d'octubre" i s'ha preguntat en quin país democràtic s'iniciaria una campanya electoral amb polítics a la presó. "Aquesta nit comencem la campanya electoral amb presos polítics; en quin país democràtic d'Europa pot estar passant una cosa així?" ha lamentat.

La directora de campanya ha explicat que Junts per Catalunya decidirà en els propers dies si denuncia davant la Junta Electoral "l'atemptat contra la democràcia" que suposa tenir "presos polítics" i el president i part del seu "Govern a l'exili". "Tenim en Quim i en Jordi a la presó i el president i part del Govern a l'exili, això ens impedeix competir en igualtat de condicions en unes eleccions que no hem demanat nosaltres, és un atemptat a la democràcia" ha lamentat.

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, en la mateixa línia que Artadi ha lamentat en roda de premsa que "avui l'Oriol Junqueras no podrà defensar les seves idees i el programa electoral i impedeix que aquestes eleccions tinguin garanties". "Avui tenim candidats a la presó, entre ells un que l'encapçala. També tenim candidats advertits i coaccionats i que no tenen la paraula lliure per defensar les seves idees", ha assenyalat.

A criteri de Rovira, "Junqueras, Forn, Cuixart i Sánchez estan pagant un preu polític per l'èxit de l’1-O". "La decisió que hem conegut avui, en la situació de campanya electoral, vulnera dos drets fonamentals: el del candidat a fer campanya i el dels electors a conèixer el projecte polític", ha assegurat.

També ha explicat que "hem demanat als advocats que presentin recurs i demanarem revisar per organismes internacionals competents, si el procés electoral té les garanties democràtiques". "Avui Junqueras és a la presó perquè li tenen por i saben que és el millor candidat. És a la presó perquè saben que ERC és garantia de fer la República per a tots i amb tots", ha dit, per tot seguit sentenciar "companys, dempeus i fins la victòria"

27 Comentaris

Publicitat
#26 Ram, Terrassa , 05/12/2017 - 09:53

No se podría entender que muchos ciudadanos catalanes volvieran a votar a aquellos partidos que les han engañado diciendo que a Catalunya vendrían más empresas que no nos echarían de la UE, y que seríamos la Dinamarca del sur, pero los hechos nos demuestran que seríamos un país al que habría que evitar en todos los sentidos.

#25 LuisAlb, ZGZ, 05/12/2017 - 09:08

Bueno señora Artadi el no poder competir en igualdad de condiciones es a lo que han estado expuestos en Cataluña los no indepes desde aquél 9n. Desde entonces el que se les acusara a los indepes de que no hubiera las mismas garantias democratics para todos por igual les han entrado por un oido y les ha salido por otro.

#24 Sergi , Bcn (Espanya), 05/12/2017 - 05:39

La Artadí esta es la jefa de campaña que copia el estilo de los carteles de Podemos?? Jaja menuda jefa de campaña!!

#23 M, Sabadell, 04/12/2017 - 20:27

Los nervios les hacen decir auténticos disparates, quieren transmitir que en unas elecciones serias puede pasar lo que les pasó a ellos, que la gente votaba las veces que quería y el recuento lo hacían ellos mismos cuando no tenían el resultado ya tabulado.
Será la excusa que se preparan para después del día 21, la oiremos repetidas veces.

#22 jfuertesf, B, 04/12/2017 - 20:10

Esta señora es a la que Salvadó decía que había que "torear" para que el President Puigdemont (y los suyos), no le echasen en cara al Sr.Junqueras que no habia nada preparado, ¿verdad? Vaya joyas. Y con estos quieren ir a alguna parte?