Publicitat
Política · 15 de Maig de 2018. 16:51h.

El sobiranisme suplica diàleg

Sis mesos després de la proclamació de la República

El sobiranisme suplica diàleg

Carles Puigdemont i Quim Torra (foto: Junts per Catalunya)

El president electe de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que “el primer objectiu d’aquest govern serà oferir diàleg al govern espanyol”. “President Rajoy, si us plau, marqui dia i hora per a la trobada”, ha instat Torra en una roda de premsa a Berlín, juntament amb l’expresident Carles Puigdemont.

També ha sol·licitat a l’Executiu central l’aixecament de l’article 155 de la Constitució per “finalitzar la suspensió de l’autogovern a Catalunya” que, segons el nou president de la Generalitat, va començar “fa molt de temps a càmera lenta: amb la LOAPA i la sentència de l’Estatut”.

“Exigim fermament que el Govern espanyol aixequi la intervenció del 155 i el control de les finances”, ha demanat Torra, perquè “si no es té control sobre el model financer, no serem autònoms”. “Si el Govern de la Generalitat no té control de les seves finances, això serà un altre manera de control”, ha considerat.

A més, ha assegurat que assumeix la presidència de Catalunya amb “esperit de fraternitat cap a tots els pobles d’Espanya”. “Quan defenso la idea de la República catalana també defenso la República espanyola”, ha afirmat Torr

De la seva banda, l’expresident Puigdemont també ha apel·lat al diàleg amb el Govern espanyol com a “solució política per a aquest conflicte”. “Espero finalment que el senyor Rajoy i la coalició del 155 acceptin aquesta oferta per iniciar un diàleg per trobar una solució política. Es impossible resoldre'l mitjançant tribunals, fiscals i policia”, ha indicat.

Puigdemont ha afirmat que “hem obert un període de desescalament” i ha subratllat que “la pilota és sobre la taulada del Govern espanyol”. “La primera decisió del president Torra és enviar una carta a Rajoy demanant diàleg”, ha destacat l’expresident de la Generalitat, qui ha opinat que l’Executiu central té “una oportunitat per demostrar que respecta els resultats de les urnes i que ha entès que l'única manera de trobar una solució és reconèixer l'altre i acceptar una negociació”.

Publicitat
Publicitat

70 Comentaris

Publicitat
#45 botifler1914, Sinitaca, 16/05/2018 - 13:23

Las plantas del fondo han muerto ante la cercanía de stos dos supremacistas.

#44 Alcoberro´s, Barcelona, 16/05/2018 - 10:54

Cachís !! ja habéis vuelto a engañar a los de la CUP.

#43 Mohe Charlo, Mataró, 16/05/2018 - 07:35

Vaya tueste lleva el MHP Torra. Será de ir a la playa, de acudir a Berlin, será por querer coger el AVE o el Puente Aéreo (no confundir con la disco de Sabadell o Terrassa) o querer platicar con M. Rajoy. Yo me pregunto ¿Sobre que quiere hablar o negociar? Si es sobre temas fuera de la Ley le dirá el Presidente de ahora y el que o la que venga NO.

#41 opinador, Barcelona, 15/05/2018 - 23:39

referéndum o referéndum
inmersión o inmersión

llevan 40 años imponiendo su "diálogo" y su "derecho a decidir" lo que se puede o no decidir

#40 M, Sabadell, 15/05/2018 - 23:39

Dice: "Es imposible resolverlo mediante tribunales, fiscales y policía”, ha indicado."
Lo mismo se decía de forma machacona sobre el terrorismo de ETA, que solo se resolvería el problema mediante el diálogo, y al final se ha comprobado que lo único que funciona es la ley y la justicia.
Para iniciar un diálogo, lo primero es respetar las leye