Publicitat
Política · 21 de Març de 2017. 08:33h.

El sometent de la CUP

Els antisistema plantegen la creació de "grups de defensa territorial" contra la “repressió” de l'Estat

El sometent de la CUP

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, tallant les vies dels Ferrocarrils

L’organització independentista Poble Lliure ha proposat la creació de “grups de defensa territorial” que han de servir per lluitar contra la “repressió” de l'Estat i en defensa de la república catalana. L’organització, que forma part de la candidatura CUP-Crida Constituent, recull aquesta idea en el llibret ‘2017. Referèndum i República’.

També reclamen “unitat d’acció estratègica” i evitar “traïcions” o “desviacions” de l’objectiu final. “No hi poden haver fissures”, apunta tant en al·lusió al treball pel referèndum com en la defensa dels càrrecs electes i els objectius. L’organització ofereix un document “sintètic i clar” en un 2017 que ha de ser “decisiu en el camí cap a la ruptura democràtica”.

“Celebrar un referèndum només depèn de nosaltres”, apunta, al temps que afirma que el principal obstacle és l'estat espanyol. En aquest sentit, acusa l’Estat de combinar la “repressió”, a través de la judicialització, amb la “guerra psicològica”. “Ens hem de conjurar per ser més forts que l’Estat i transmetre credibilitat i seguretat”, estableix.

Poble Lliure defensa que una part essencial del camí a seguir és la “mobilització permanent” i concreta que ha de tenir dues fases: “una primera per promoure el referèndum i el ‘sí’ i una segona per promoure el seu resultat”. També remarca que l’endemà del referèndum reconeix que hi haurà una situació de “dualitat de poders” entre el nou poder català autoproclamat i l’estructura de poder de l’Estat i defensa que l’única via serà afirmar per mitjà de la mobilització “l’autoritat i la legitimitat del poder sorgit dels organismes representatius del poble català”.

Afegeix que caldrà donar suport a la tasca institucional de controlar el que són les bases per al funcionament de la nova república com la recaptació de tributs, les cotitzacions de la seguretat social i l’”obediència” de les forces de seguretat, entre d’altres.

Puntualitza però que per aconseguir el nivell de consciència, organització i mobilització òptim caldran instruments per mantenir i reforçar la sobirania. És en aquest sentit que proposa la creació Grups de Defensa de la República Catalana, que els defineix com “organitzacions territorials àmplies que vagin més enllà de les organitzacions avui existents”.

L’organització no posa en qüestió cap de les estructures organitzatives que s’han considerat vàlides per al desplegament de l’independentisme però afegeix que cal ara que totes les organitzacions amb implantació territorial “ofereixin al poble català instruments d’organització i de lluita més i més amplis amb l’únic objectiu de lluitar per la República Catalana que ha de néixer i caldrà defensar”.

Aquest desplegament territorial ha de permetre ampliar la base popular del moviment i ha de servir com a marc per “plantar cara al creixement previsible de la repressió, constituint-se en àmbit unitaris de solidaritat i també en àmbits afavoridors de la participació popular en el debat polític”. Poble Lliure defensa que la “conquesta” d’una nova base ampliada i reforçada del moviment independentista portarà a la màxima mobilització “de tal manera que el moviment ja no es podrà aturar”.

Publicitat
Publicitat

55 Comentaris

Publicitat
#36 Carlos Gomez, som una maravella, 22/03/2017 - 00:21

Amb les ganes que els hi tenen els Mossos a aquestes criatures.

El dia que els deixin actuar sense el morrio politic imposat pel sindicat del crim convergent els coneixeren de debo.

#35 Gregari, VNG, 21/03/2017 - 16:18

Siendo realistas, el responsable de todo esto es Mas. Que sólo buscaba su gloria personal a cualquier precio. Y pronto empezaremos a pagar.

#34 Gregari, VNG, 21/03/2017 - 16:06

Aquests de la CUP viuen en un mon apart. Quin perill!!

#33 Pep Ventura i Puig, Barcelona , 21/03/2017 - 15:08

Les joventuts nacional-separatistes de Convergència (és a dir les CUP) són coherents amb el seu ideari totalitari. A la nova República, els Comissaris de la CUP canalitzaran les voluntats del poble a través de ARLs (Assamblees Represores Locals)

#32 Kropotkin, Vic, 21/03/2017 - 15:04

No seran efectivos. El enemigo les detectara por el olor a decenas de kilometros... Jua, jua, jua,...

#32.1 pepe.----, andorra, 22/03/2017 - 13:08

no lo creo, la sobacos hara como john cleese en la vida de brian y los del FPJ, q tenia lumbado y por eso no podia ir a asaltar el palacio del pilatos....