Publicitat
Política · 26 de Febrer de 2020. 17:35h.

El somni dels Països Catalans

L'escissió d'Esquerra es presenta com a "independentistes històrics dels PPCC"

El somni dels Països Catalans

Acte de presentació del manifest a Barcelona

El col·lectiu Independentistes d'Esquerra, que van impulsar un manifest en suport a l'expresident Carles Puigdemont, es presenten com a "independentistes històrics dels Països Catalans". En un comunicat en el qual valoren l'acte de presentació del manifest que van organitzar dissabte passat a l'Ateneu Barcelonès, el col·lectiu format per personalitats independentistes d'esquerres, assegura que "el nostre paper és el de mobilitzar les generacions que ens han seguit".

"Ens presentem com a 'independentistes històrics dels Països Catalans' perquè, més enllà de sigles i partits, ens reafirmem com a independentistes d'esquerra. El nostre paper és el de mobilitzar les generacions que ens han seguit per tal de superar, d'una vegada i per totes, la confrontació fratricida en què s'han convertit les eleccions de tot tipus en el nostre país" apunten en el comunicat.

El manifest reclama contribuir col·lectivament a la "conformació del projecte emergent d'alliberament nacional" i defensen l'expresident Puigdemont com a símbol de la "persistència i compromís" amb la independència. "El president Carles Puigdemont simbolitza la persistència del compromís col·lectiu amb la causa de la independència, i el Consell per la República n'és l'expressió institucional embrionària" asseguren.

Entre els signants del manifest que han impulsat hi ha l'alcalde de Montblanc i històric dirigent d'ERC, que va estripar el carnet del partit la setmana passada. També l'han signat exmembres del PSAN, PSUC, ERC, Solidaritat Catalana, Reagrupament, CUP i ICV. Eudald Carbonell, Julià de Jòdar, Pep Riera, Blanca Serra, Carles Solà, Hèctor López Bofill i Jordi Pesarrodona són alguns dels noms que l'han signat.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#12 Manolito, València, 27/02/2020 - 14:07

Si els anglesos digueren Països Britànics als països que colonitzaren, els dirien fatxes; si els francesos digueren el mateix dels països que colonitzaren, els dirien fatxes; si els espanyols diguerem Països Espanyols als països americans ens dirien fatxes; pero si diemPaïsos Catalans... som xupi guai... És el que passa quan s'és una raça su

#11 Wil, Valencia, 27/02/2020 - 09:35

Els PPCC no existe, IDIO...!!!! Como que los históricos Países Catalanes? Si nunca han existido! jajajaja! MAI ENS FARAN CATALANS! VISCA VALENCIA!

#10 Pepón, Bcn, 27/02/2020 - 09:05

Dicen los servicios del limpieza del Ateneu que después del acto se recogieron tres bolsas de las grandes de caspa, cuatro dentaduras postizas, dos dientes sueltos y varias estampitas de Sant Companys Mártir.

#8 Sarah, Tabarnia, 27/02/2020 - 08:55

A veure, aclariu-vos. Independenties o d'esquerres. Les dues coses alhora no es pot ser, és força incompatible. Precisament, la ideologia de l'esquerra es basa en el principi universal d'igualtat entre persones, com la dreta es basa en el principi de llibertat (el que permet atropellar sense miraments per aconseguir allò que hom es proposi).

#7 Tabarnés puro, Barcino, 27/02/2020 - 07:13

Una colla de fracasados vitales arreplegados en torno a una ideología ultrarreaccionaria y que en el colmo de la desfachatez o indigencia intelectual pretenden hacer pasar como de izquierdas. Afortunadamente, todos tan caducos como sus ideas.