Publicitat
Política · 26 de Setembre de 2011. 18:18h.

El Süd-tirol s'emmiralla en les consultes catalanes

Anna Arqué diu que "la independència és victòria"

El Süd-tirol s'emmiralla en les consultes catalanes

Arqué, dempeus a la dreta, durant la consulta al Süd-tirol

Els habitants del Süd-tirol, un territori de parla alemanya integrat a Itàlia, han votat aquest cap de setmana en una consulta sobiranista similar a les que van fer-se a Catalunya. La responsable d'acció internacional Welcom Mr. President, Anna Arqué, ha fet tasques d'observadora internacional al referèndum realitzat a St. Jakob.

La pregunta de la consulta era la següent: “Süd-Tirol va ser anexionat a Itàlia contra la seva voluntat. D’acord amb l’article 1 del pacte dels Drets Humans de l’ONU, Totes ‘les gents’ tenen el dret d’autodeterminar-se. Ets a favor que els sudtirolesos exerceixin el dret d’autodeterminació per decidir lliurament el futur de la seva terra?"

Cas que algun dia el Süd-tirol aconsegueixi autodeterminar-se d'Itàlia, encara li quedaria una segona decisió, reunificar-se amb la resta del Tirol dins l'estat àustriac o optar per un estat independent.

Arqué ha assegurat, en el seu discurs a St Jakob, que "els beneficis del procès de la Consulta sobre la Indepedendència a Catalunya són molts (…) però cal destacar-ne 3: sabem que som molts, però gràcies el procès de la Consulta s’ha verbalitzat oficialment aquesta majoria per la Independència; sabem que és posible, i s’ha demostrat que depèn de nosaltres, del Poble de Catalunya, determinar-se per assolir la llibertat; i sabem que la Independència és victòria, hem guanyat 554 vegades!"

"Solament cal creure perquè volem, podem i guanyarem! Amb l’esperança, amics, vénen els esforços, confieu en vosaltres perquè teniu raó, perquè lluitem per quelcom positiu i emparat pel Dret Universal d’Autodeterminació. Südtirol Freiheit, Visca Catalunya lliure!", ha finalitzat.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#10 Cartanya, bcn, 27/09/2011 - 19:21

Kosovo, Escòcia, , altres que no recordo i ara El Süb-tirol, totes totes, son o seran independents havans que Catalunya, per que serà.

#10.1 Eng?, bcn, 27/09/2011 - 20:32

Havans és allò que fuma Fidel, no?

#10.2 angel, cardedol, 28/09/2011 - 00:10

Eng? M´has fet riure molt, crec el millor de tots els comentaris en e-noticies.

#9 pepito, barcelona, 27/09/2011 - 17:50

el tirol del sur solo le interesa a la hedi y a su abuelito, al resto de mortales nos importa una higa.

#8 jajajjaaaaaaa, barcelona, 27/09/2011 - 16:17

que maco...i serveix per alguna cosa ? i la nancy aquesta que fa per aqui ? treballa d´alguna cosa ? qui paga el viatge?

#7 Redvipper, Sant Fost C., 27/09/2011 - 11:12

Estoy esperando al Sr. Kroptonin de turno de Sud- Tirol, a ver que opina.

#6 PacoBlanes, Blanes, 27/09/2011 - 10:01

Que yo sepa eso no és süd-tirol en todo caso seria Trentino alto Adige,y tendrán derecho a votar todos ahí,no ? esto se parece cadia más al anuncio de IKEA.

#6.1 alroes, Barcelona, 27/09/2011 - 13:39

els austriacs, pais a qui pertany de veritat aquesta regió, li diuen Sud-TIrol, que és el seu veritable nom . El demés son invents del italians que van ocupar-la després de la gran guerra