Publicitat
Política · 24 de Gener de 2019. 11:03h.

El "superglú" de la política catalana

Torra: "intento ser la persona que ens uneixi"

El "superglú" de la política catalana

El president de la Generalitat, Quim Torra, en una entrevista a El món a RAC1, ha reivindicat que "intento ser el superglú que ens uneixi. Ho podem fer i ho hem de fer". També ha replicat a aquells que l'acusen de fer només de president dels independentistes que “impulsem espais de diàleg, em reuneixo amb qui calgui. I vaig a actes de tota mena per impulsar iniciatives diverses. Ara, sí, jo represento un projecte polític que és el que és".

Torra s'ha mostrat optimista perquè "el món entén molt bé aquesta aberració jurídica que ha passat aquí. Amb això ja tenim mitja partida guanyada". “Estem als diaris de tot el món. Les organitzacions de drets humans més importants del món parlen de la deriva de l’estat espanyol. Una cosa són els estats i una altra les persones i els ciutadans. hi ha un canvi molt important pel que fa al coneixement internacional del cas català”, ha afegit.

D'altra banda, ha tret ferro al fet que la independència no sigui efectiva perquè "vam arribar fins a on vam arribar. Hi havia amenaces sobre la taula. Jo no estava en aquell moment en el govern. El fet important és haver declarat la República perquè això dona legitimitat al referèndum de l’1 d’octubre”. "Jo vaig ser molt feliç quan vam proclamar la República catalana", ha recordat.

Igualment, ha deixat clar que “entre el PSOE i el tripartit de la ultradreta, jo trio la independència de Catalunya”. "Els pressupostos Generals de l’Estat no es poden votar. Ho he dit jo, el PDECat, ERC, etc... afortunadament aquí anem junts perquè a vegades hi ha petites discrepàncies en els governs de coalició”, ha dit.

Finalment, ha reivindicat que "necessitem a una independentista a l’Ajuntament de Barcelona” i ha demanat als diferents candidats que "s’asseguin, parlin, es discuteixin o el que calgui però que arribem a una candidatura unitària”. “Elsa Artadi s’ho està rumiant. Pot ser que sí que vagi en la candidatura de Joaquim Forn", ha reconegut.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#9 *català·de·debò*, ..., 24/01/2019 - 13:43

Per què al =1980=

hi va haver...

NOMÉS = 40.000·vots·separatistes?

PERQUÈ eren "4-GATS"...

però...

...després de 40 anys d'ADOCTRINAMENT...

a l'ENSENYAMENT, ADMINISTRACIÓ, Tv3

i resta de MITJANS de COMUNICACIÓ...

...ARA els separatistes són gairebé 2 MILIONS...

#7 botifler1914, Sinitaca, 24/01/2019 - 13:35

Más bien un moco pegajoso.

#5 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 24/01/2019 - 13:31

"Jo vaig ser molt feliç quan es va proclamar la Republica Catalana", No ha estat reconeguda ni per Zimbawue. No s'enrecorda Torra que Puigdemont no es va atrevir a baixar la bandera espanyola del Palau de la Generalitat i la fugir, esperitat, cap a Bèlgica?. "Estem a tots (!) els diaris del mon. Els governs europeus veuen ultradreta.

#4 “VOX ...NO-NO defiende el título VIII de la Constitución..., ...VOX quiere una ÚNICA-ESPAÑA... SIN 'autonomías' ”..., 24/01/2019 - 13:29

ARA és l'HORA de =VOX= a CATALUÑA
Perquè el PP ha decebut molts catalans, que ja no aguanten més
Porque Aznar decapitó a Vidal Quadras cuando se lo pidió Pujol
Porque Aznar construyó las 'estructuresdestat-golpistas' con Pujol
Porque el PP 'se muere' por encontrar al “catalanismo-pactista”
ó al “separatismo-sensato” [¿?]

#2 Ui, Vich! Què antich! Parleu lo pus bell catalanesch que en el món s'hi ha..., ..., 24/01/2019 - 13:11

May:

VETARÉ

un “referéndum en Escocia,

Reino Unido debería estar UNIÉNDOSE

y NO-NO...

SEPARÁNDOSE”...