Publicitat
Política · 19 de Juliol de 2016. 11:45h.

El supervivent del PP

Josep Ignasi Llorens aconsegueix mantenir-se en actiu més de 30 anys

El supervivent del PP

Llorens, amb Rajoy

El diputat electe per Lleida del Partit Popular José Ignacio Llorens ha agraït personalment al president en funcions Mariano Rajoy el suport "incondicional" que, d'ell, va rebre durant la campanya i que es "va evidenciar" just ara fa un mes -el 19 de juny - amb la visita que el President va fer a Lleida per oferir un míting al Palau de Congressos de la Llotja.

"En tota campanya electoral hi ha moments crucials i el 19 de juny va ser un. Rajoy va visitar Lleida demostrant que la nostra província és una prioritat per al Partit Popular i ho va fer, a més, després que els lleidatans veiéssim com l'anunciada visita de Pedro Sánchez quedava en res", ha destacat.

"Llavors ho vaig dir i ara ho repeteixo: la batalla per l'escó de Lleida la va guanyar el Partit Popular per incompareixença de l'adversari. El missatge era clar i els lleidatans ho vam entendre a la primera: Lleida està al mapa del Partit Popular però en el d'altres no surt. Per això la nostra és l'única circumscripció electoral de tot Espanya -a part de Ceuta i Melilla- en la qual la ciutadania no va confiar en cap representant socialista per defensar els seus interessos", ha afegit.

Llorens ha aconseguit, d'aquesta manera, mantenir-se com a càrrec electe trenta anys desprès de ser elegit per primera vegada com a diputat a Lleida com a membre d'Aliança Popular. El 1989, ja sota les sigles del Partit Popular, no va poder conservar el seu escó a Madrid, però es va presentar com a cap de llista al Parlament en 1992 on va aconseguir el seu escó.

El 1993 va abandonar el Parlament per ser novament el número u de la llista lleidatana del PP per a les eleccions generals d'aquest mateix any. Josep Ignasi Llorens va aconseguir ser elegit i va conservar el seu escó en les eleccions de 1993 i 2000.

En 2004 el Partit Popular de Catalunya va nomenar a Jordi Montanya com a substitut de Llorens. Montanya, afí al president Josep Piqué no va aconseguir ser elegit, cosa que va convertir a Lleida, juntament amb Girona, en l'única província espanyola en la qual el PP no va obtenir cap representant al Congrés.

Per a les eleccions de 2008 la direcció nacional del partit va forçar l'elecció de Llorens per encapçalar un cop més la llista provincial, aconseguint recuperar l'escó perdut. Va tornar a ser cap de llista a les eleccions de 2011, repetint escó, i novament va ser número u del PP a Lleida en les passades eleccions, on va revalidar el seu escó superant al PSC.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#3 Scott, Lérida, 19/07/2016 - 17:20

Y no sólo eso, en las últimas elecciones generales, en Lérida capital el PP ha pasado por delante de todos los nacionalistas-independentistas-secesionistas.

Añadir al éxito en el gobierno municipal leridano, donde gobierna, de facto, una coalición PSC-PP-C's.

#3.1 Galderic, Barcelona, 19/07/2016 - 20:14

Han muntat una papereria especialitzada en sobres a la Paeria des que hi ha el govern nacionalconstitucionalista ?.
Ja se sap que el nacionalconstitucionalisme, àlies el choriceo, està especialitzat en sobres

#2 Jordi Cim, Lleida, 19/07/2016 - 14:02

Y del pareado que compró con Barcenas en la Vall d'Arán no le ha dicho nada al jefe?

#2.1 Cesc , Bcn , 19/07/2016 - 15:02

Però pagat també amb sobres o no?

#2.2 Galderic, Barcelona, 19/07/2016 - 20:16

Mariano Bárcenas Gürtel té caseta a la Vall d'Aran ?. Jo em pensava que només tenia pazos a Galícia i xalets al País Valencià

#2.3 Wikicensura, Vic , 19/07/2016 - 22:40

Els Pujols tambe tenen apartaments a la Vall D 'Aran.
De fet al Barcenas li va vendre Sumarroca.

#2.4 Galderic, Barcelona, 19/07/2016 - 23:03

Sí, els delegats catalans del règim espanyol també tenen o tenien casa a la Vall d'Aran, entre d'altres els Pujol.
Des d'allà podien seguir programant ben junts com intentar desactivar l'independentisme i repartir-se els negocis