Publicitat
Política · 17 d'Octubre de 2018. 17:39h.

El Suprem avala la intervenció dels comptes de la Generalitat sense el 155

El tribunal estableix que "està sotmesa a mecanismes de control si incompleix el pla d'ajust"

El Suprem avala la intervenció dels comptes de la Generalitat sense el 155

La Secció Tercera de la Sala Contenciosa-Administrativa del Tribunal Suprem ha rebutjat dos recursos presentats per la Generalitat contra la decisió del govern de Mariano Rajoy d'intervenir els comptes de l'administració catalana.

La sentència estableix que l'Estat pot intervenir els comptes de la Generalitat "sense el paraigua del 155", ja que en estar adherida al Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), "està sotmesa a mecanismes de control si s'incompleix el pla d'ajust". A més, el Tribunal Suprem considera que la intervenció que va dur a terme l'Executiu de Mariano Rajoy va ser "legal, proporcionat i adequat amb la finalitat que perseguia".

"El control i garantia de gestió per aplicar els fons obtinguts a les finalitats pressupostàries en una comunitat que ha incomplert el pla d'ajust no té per què seguir l'article 155" conclou el Tribunal.

La Generalitat va demanar al Tribunal Suprem que suspengués cautelarment la intervenció dels seus comptes per part del Ministeri d'Hisenda de Cristóbal Montoro mentre els magistrats resolien la qüestió.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 OVNI, ELX, 17/10/2018 - 17:56

El jutge de l'Audiència de Barcelona Pascual Ortuño ha defensat aquest dimecres el rigor de Pablo Llarena però també ha opinat que "pot ser que un altre tipus delictiu sigui més apropiat" que el de rebel·lió en la causa de l'1-O.

Nota: un altre lletrat espanyol, que té avis alemanys, flamencs, escocesos o suïssos...