Política · 11 de Gener de 2018. 18:28h.

El Suprem cita com a testimoni el coronel Pérez de los Cobos

També l’exdirector dels Mossos i quatre exconsellers

El Suprem cita com a testimoni el coronel Pérez de los Cobos

Diego Pérez de los Cobos

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha acordat aquest dijous citar com a testimoni el coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos, en tant que “encarregat de la coordinació dels Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil davant la celebració del referèndum de l’1 d’octubre”, segons ha informat el TSJC en un comunicat. La declaració de Pérez de los Cobos està prevista per a l’1 de febrer a les 10.00 hores.

El magistrat del Tribunal Suprem també ha citat en qualitat de testimoni els exconsellers de la Generalitat:Jordi Jané, Neus Munté, Meritxell Ruiz i Jordi Baiget, així com l’exdirector general dels Mossos d’Esquadra, Albert Batet. La declaració dels tres primers serà el 30 de gener, mentre que els dos últims compareixeran el 31 de gener.

A més, Llarena ha sol·licitat a la Guàrdia Civil que investigui tres transferències bancàries per valor de 140.000 euros a tres comptes corrents de la Delegació de la Generalitat a Brussel·les que es van fer entre finals de setembre i principis d’octubre.

El jutge vol identificar “l’ordenant i destinatari, concepte en què es van realitzar i destinació actual dels fons”. La providència recorda que el Ministeri d’Hisenda va ordenar -el 15 de setembre- “el control de les despeses de la comunitat autònoma de Catalunya”.

El magistrat, d’altra banda, ha demanat al jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona còpia de l'agenda confiscada a Josep María Jové (exsecretari gneral de vicepresidència), així com el testimoni del contingut de dues trucades telefòniques: una, entre Josep Maria Jové i Oriol Soler; i una altra entre Carles Viver i Margarita Gil.

2 Comentaris

Publicitat
#2 Rodejet, Barcelona, 11/01/2018 - 21:45

M'estimo més no saber de quin color té tenyides les mans aquest " senyor ".

#1 Karles Puigcagón, Brussel·les, 11/01/2018 - 21:27

Hombre: 140.000 x 3 = 420.000 € , tampoco es tanta pasta pare el tren de vida que llevo, eh!
PS: això sí, vi$$$ca Catalunya!