Publicitat
Política · 14 d'Octubre de 2019. 14:37h.

El Suprem considera que els Mossos es van sumar al procés

"En alguns casos van arribar a fer-se càrrec de material electoral"

El Suprem considera que els Mossos es van sumar al procés

La sentència del Suprem deixa en mal lloc als Mossos d'Esquadra perquè el tribunal considera que es van sumar al procés.

"El cos de Mossos d'Esquadra no solament no es desentengués del compliment d'aquelles ordres i de l'efectiva aplicació de les lleis vàlides vigents, sinó que contribuís, si més no per omissió, a la pèrdua de vigència d'aquestes i a la inefectivitat d'aquelles".

"La infracció d'aquest deure normatiu genera el risc d'incompliment de les ordres jurisdiccionals, i fins i tot el degut respecte a les lleis vàlides", afegeix.

El tribunal critica la seva passivitat a les escoles perquè "el pretext per a justificar la mobilització era la conjectura simulada, que no veraçment creguda, que tals ocupacions massives de centres tenien una finalitat purament festiva o lúdica, assumida pels que allà van concórrer".

"L'evident objectiu, però prossegueix, no era altre que quedar-s'hi fins a les primerenques hores del matí del dia 1 d'octubre, en què havien de donar començament les sessions de la votació. Es garantia així la total disponibilitat d'aquests centres, conjurant tot risc de tancament que volguessin dur a terme les unitats de Mossos o altres forces i cossos de seguretat de l'Estat ".

Segons l'opinió dels jutges, "els Mossos -que depenien administrativa i no només políticament del processat Sr Forn- no van interferir l'emissió de vots, més enllà d'alguna actuació aparent i en un mínim nombre de centres".

"En alguns casos, van arribar fins i tot a recollir, fer-se càrrec i traslladar material electoral, que els era lliurat pels ciutadans que van dur a terme la gestió de les corresponents taules de votació".

"El dret a la protesta no pot mutar en un exòtic dret a l'impediment físic als agents de l'autoritat a donar compliment a un mandat judicial, i a fer-ho d'una manera generalitzada en tota l'extensió d'una comunitat autònoma en la qual per un dia queda suspesa l'execució d'una ordre judicial".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#2 Los mossos no hacen falta, bbcn, 14/10/2019 - 15:14

Con policia nacional y guardia civil ya está cubierta la cosa. No hacen falta mossos i mossas con tendencias sediciosas. Y encima armados. 17.000, no, Sr. Rius? Que barbaridad ...

#1 Gerardo, Barcelona, 14/10/2019 - 14:56

Que suerte tenemos en este pais de tener una JUSTICIA excelente, con una autoridad sin fisuras. Sin duda la realidad es inegable y la manipulación de los moSSos nadie es capaz de negarlo. Ahora juicio al Trapero y que lo destinen entre rejas,alli guitarra en mano podrá revivir aquellas paellas que lo catapultaron al santoral de los sedicosos.

#1.1 pepe, andorra, 14/10/2019 - 15:35

pues el otro día el supremo dijo q si al gobierno le peta, tu no puedes enterrar a tus muertos donde te salga del nispero, el supremo convalido el otro dia una especie de nueva ley de plenos poderes, por la cual se justifica cualquier cosa q haga el gobierno por decreto con la excusa del bien publico, saltándose cualquier ley al respecto. Tu mismo.

#1.2 pepe, andorra, 14/10/2019 - 15:37

no comparto tu optimismo por los tribunales pq esta mas q claro q esto ha sido un chalaneo con fortísimas presiones del gobierno hacia el poder judicial. Un pais copado por el separatismo, copado por corruptos, sin prensa libre y con la arbitrariedad como norma en la administración, es una dictadura de todas todas.