Publicitat
Política · 28 de Gener de 2019. 17:07h.

El Suprem no deixa anar els presos per culpa de Puigdemont

Recorda que hi ha "risc de fuga" i "infraestructura a l'estranger"

El Suprem no deixa anar els presos per culpa de Puigdemont

El Tribunal Suprem ha rebutjat deixar en llibertat preventiva els nou processats per l'1-O perquè considera que el risc de fuga s'ha incrementat per l'activitat política de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, a l'estranger.

“Aquesta realitat intensifica clarament el risc de fuga, perquè posa de manifest l'existència de certa infraestructura a l'estranger -amb presència, insistim, de processats en aquesta causa fugits de la justícia- que podrien facilitar la fugida del processats”, argumenta el tribunal.

També destaca que hi ha autoritats i membres de l'actual Govern i Parlament “s'han desplaçat per mantenir reunions amb les persones integrants d'aquestes estructures, algunes d'elles processades en aquesta causa i declarades en rebel·lia”.

La resolució conclou que “és un fet notori l'existència fora del territori espanyol d'estructures de poder organitzades, posades al servei d'aquells processats que han pres la determinació de sostreure's de la crida d'aquesta Sala”.

Per altra banda, el Tribunal Suprem descarta que el cas dels líders independentistes empresonats sigui equiparable al del líder turc Demirtas, a qui el Tribunal d'Estrasburg va obligar a alliberar, perquè “no existeix persecució per les idees” i “no es criminalitza una ideologia”.

“No existeix persecució per les idees. No es criminalitza una ideologia. De fet, la ideologia que amb tanta legitimitat democràtica professen els recurrents, sosté ara al mateix govern autonòmic i està present en les institucions de les quals la majoria dels processats formaven part”, afirma la resolució del Suprem.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#7 el último que cierre, Canovejas, 29/01/2019 - 14:36

Sin trabajar y con pensión completa, no es extraño ese rictus de felicidad que expresan estos "Siete Magníficos". Puede que "El Vivales" cuando los vea, piense: "me precipité metiéndome en el maletero". Y encima, los alquileres en Guaterlú subiendo. De cagada en cagada hasta Soto del Real. No hay prisas, crack.

#6 Raurell, Barcelona, 28/01/2019 - 19:44

Hacen muy buena cara, estos aún harán salud en la cárcel!.

#5 Miquel, Mollet, 28/01/2019 - 19:22

Puigdemont és el tonto útil de l'Estat español com Cuba era el tonto util del Estats Units. És la vacuna contra l'independentisme. Interessa a l'Estat.

#5.1 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II El Dilluns tots al despatx., 29/01/2019 - 00:25

"Puigdemont és el tonto útil de l'Estat español"

Hombre, visto así... ¡que era tonto del culo, ya se veía! que sea útil a alguien, pues mira lo dudo... este tipo es tan incompetente que es capaz de querer hacer un xuxo y le sale un churro...

Además, como agente doble no llega a ser ni como Mortadelo; solo Maduro reconoció al separatism

#4 Soloesmiopinion, Tabarnia, 28/01/2019 - 18:49

Puigdemont perjudica a los presos y al resto de catalanes.

#3 Masias , Mis posaderas, 28/01/2019 - 18:08

Lo importante es tener salud para poder disfrutarlo muuuuchoooos años
Se le ve muy contentos en el talego
Me alegro mucho por ellos

#3.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 28/01/2019 - 18:49

Pues es verdad. Se les ve más felices que cuando estaban fuera a pesar del maltrato que les infringe el malvado Estado Español y de la duriiiisima huelga de hambre que protagonizaron.