Publicitat
Política · 12 de Febrer de 2018. 19:05h.

El Suprem rebutja la recusació de Jordi Sánchez contra un magistrat d’apel·lació

El TS argumenta que la petició és “extemporània”

El Suprem rebutja la recusació de Jordi Sánchez contra un magistrat d’apel·lació

Jordi Sánchez

El Tribunal Suprem no ha acceptat a tràmit per “extemporània” la recusació que el diputat de Junts per Catalunya i president de l’ANC, Jordi Sánchez, va presentar contra el magistrat Francisco Monterde, que forma part del tribunal encarregat de resoldre els recursos d’apel·lació contra les interlocutòries del jutge Pablo Llarena.

Els magistrats argumenten que la petició s’ha presentat fora del termini establert per la llei, qual permet recusar un jutge durant els deu dies posteriors a la primera notificació. La providència també assenyala que la condició de Monterde com a vicepresident de l’Associació Professional de la Magistratura (APM) -considerada de tarannà conservador- és de “domini públic”.

“La recusació s’haurà d’interposar tan aviat com es tingui coneixement de la causa en què es fonamenta, doncs, en un altre cas, no s'admetrà a tràmit, afegint que, concretament, s'han d'inadmetre les recusacions, en primer lloc, quan no es proposin en el termini de 10 dies des de la notificació de la primera resolució per la qual es conegui la identitat del jutge o magistrat a recusar”, indica la Sala Segona del Tribunal Suprem.

La defensa de Jordi Sánchez demanava que s’apartés Francisco Monterde de la causa per ser vicepresident de l’APM i aportava un seguit de tuits que l’associació de jutges havia fet en contra del procés i, segons l’advocat del líder independentista, “acrediten també evidents prejudicis respecte a la responsabilitat de Sànchez a propòsit dels fets que són objecte del present procediment”.

Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 Rogeli, Tornabous, 13/02/2018 - 09:44

Les han RECUSADO la RECUSACION, art. 155, 5.

#6 Figuerenc, Figueres, 13/02/2018 - 06:21

Pobre ocellet. Ara si que t hi pasaras temps a la grajola...digali a la dona que demani que la facin fixa al preguntes frequents.

#5 Carlos Gomez, no reirse mucho que da singlot, 13/02/2018 - 01:56

Despres de tants anys d´un exit imparable i vertiginos sembla que la vida li ha descobert la pirula i ha començat a donar .li l´esquena

Espavila Sanches que aixo no pinta gaire be.

#4 Quicke, Barcelona, 12/02/2018 - 22:07

la monotonía y falta de libertad. Además allí no se si habrá de su cuerda para comerles la cabeza, lástima que no se puedan ver, oir y leer según que medios subvencionados de aquí por no llamarlos públicos, porque poca información de servicio público hacen, bueno si, a su público sectario. Si fuera con fondos privados nada que decir.

#3 Quicke, Barcelona, 12/02/2018 - 22:05

no en horizontal, que conste, intentando subir hacia el cielo. Debo añadir y añado que también es de dominio público, que cualquier persona en su sano juicio y con una vida desenfadada dado que se dispone de un buen pecunio mensual para gastar, dirá lo indecible, venderá a quien tenga que vender, para abandonar la soledad del chabolo nocturno y