Publicitat
Política · 15 de Desembre de 2014. 17:48h.

El Suprem tomba el recurs del Govern pel 9N

La Generalitat, a més, haurà de pagar 600 euros de les costes judicials

El Suprem tomba el recurs del Govern pel 9N

Imatge de l'Executiu

La Sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Suprem ha acordat no admetre a tràmit el recurs del Govern contra l’acord del Consell de Ministres que va impugnar la consulta alternativa del 9N. També condemna la Generalitat a pagar els 600 euros de les costes.

El Suprem, a més, recorda que la Generalitat no pot sentir vulnerat el seu dret d’expressió perquè aquest dret “no pertany a les administracions” i sí a les persones.

Segons la interlocutòria, per l'Advocat de l'Estat, resulta notori que "en el cas de la llibertat d'expressió (...) que subjectivament quedarien afectats en el seu dret serien els ciutadans catalans, mai la Generalitat de Catalunya, que és una Administració Pública que de cap manera pot exercir aquest dret fonamental".

“En la mateixa situació es troba el dret a participar en els assumptes públics: només els ciutadans són els seus titulars”  i “ni tan sols el tenen els partits polítics segons la sentència del Tribunal Constitucional 63/1987”. “La Generalitat de Catalunya tampoc pot ser titular d'aquest dret i no pot instar la seva protecció mitjançant un procediment com el que ens ocupa”, afegeixen.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#6 BEJOTA, BCN, 16/12/2014 - 15:54

Segons el diari 'WirtschaftsBlatt'
Empresaris austríacs deixarien Catalunya en cas de secessió."Volen un mercat que abasta tot Espanya, amb els seus 45 milions d'habitants, i no una Catalunya queno arriba ni a vuit milions", apunten.
9N:GAME OVER !

#5 Rafael de Rubí, RUBÍ (NACIÓ CATALANA), 15/12/2014 - 22:03

El que considero que és més urgent, és deixar d'una vegada que m'insultin de fill de p...., és a dir d'espanyol. Jo només tinc una pàtria: CATALUNYA !!!! Una bandera: La quatribarrada i un sol idioma: EL CATALÀ: FORA INVASORS ESTRANGERS !!!!!. INDEPENDÈNCIA JA!!!!

#4 Neferu, Barcelona, 15/12/2014 - 20:30

Que lo pague Mas, junqueras y Forcadell de sus bolsillos.

#2 Atur Mas, hay mucho paro y Ramon , Tremosa, els cullons em fan bossa!, 15/12/2014 - 19:19

Titular tendenciós i mentider: El real seria: el prucés participatiu (i aixó que segons en Felip Puig seria consulta vinculant) ens costa a tots els ciutadans x... euros i ja no diguem res l'anul·lació del concurs d'ATLL. Govern de fracassats!

#1 Martí, Catalunya, 15/12/2014 - 18:17

Ja n'hi ha prou d'enquestes, consultes i botifarrades. Volem un govern de mans netes, democràtic i que treballi per resoldre els problemes de la majoria de la societat catalana (atur, corrupció, desigualtats...).

Espero q en Rivera arrasi, seria un molt bon President.