Publicitat
Política · 23 de Maig de 2019. 12:03h.

El Suprem torna la patata calenta a Batet

El tribunal trasllada al Congrés la decisió sobre la suspensió dels diputats presos

El Suprem torna la patata calenta a Batet

El Tribunal Suprem ha respost en 24 hores l'escrit de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, per retornar-li la patata calenta. Considera que és la Mesa del Congrés a qui li pertoca prendre la decisió sobre la suspensió dels diputats presos. L'alt tribunal ha insistit en la comunicació que ja va remetre divendres passat, en què la informava sobre la situació dels parlamentaris.

Batet va enviar la carta al president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, en què li demanava que sol·licités a la sala que jutja els presos independentistes un informe sobre l'aplicació de l'article 384 bis de la llei d'enjudiciament criminal, que estableix la suspensió cautelar en l'exercici de càrrecs públics als processats per rebel·lió que es trobin en presó preventiva.

La presidenta del Congrés va fer aquesta petició després d'assenyalar que "tot indica" que els diputats catalans en presó preventiva hauran de ser suspesos perquè no podran exercir plenament les funcions per a les quals han estat elegits. Batet va subratllar en una entrevista a la 'Cadena Ser' que tant la Llei d'Enjudiciament Criminal com el Reglament del Congrés són "bastant clars" en aquest sentit.

La vicepresidenta en funcions del Govern espanyol, Carmen Calvo, també va donar per fet que els presos independentistes seran suspesos perquè "estan encausats i no poden exercir el seu càrrec". En aquest sentit, va destacar que el reglament "ho diu amb claredat".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Sharp, Tarragona, 23/05/2019 - 18:14

La Sra. batet confunde el TS con un gabinete juridico. Los tribunales actuan con sentencias y providencias. El problema es que el PSOE no quiere ser el que diga que esran suspendidos, y y espera que sea el TS, ek que se coma el marron y seguir con el mantra de la judicalizacion del "proces",

#5 Xavi, Barna, 23/05/2019 - 15:48

El PSC siempre de perfil

#4 Veciana, Barcelona, 23/05/2019 - 15:17

Denuncia por prevaricación y desobediencia,el asno sólo entiende el palo.

#3 a quien corresponda, Barcelona, 23/05/2019 - 15:06

Todo socialista que se sienta español y este domingo piensa votar a la PSOE que sepa que el lunes empieza la traición a todos los españoles.

#2 Tabarnés Puro, Barcino, 23/05/2019 - 13:01

Respuesta lógica del TS a la Batet:
'según el propio reglamento del Congreso, qué parte de "hay que suspender a los diputados encausados" no has entendido??'
JAJAJAJA!!!