Publicitat
Política · 14 d'Octubre de 2019. 10:34h.

El Suprem veu una "estratègia concertada" dels acusats

El tribunal recorda que la Llei de Transitorietat trencava l'Estat, abolia la monarquia i proclamava la República Catalana

El Suprem veu una "estratègia concertada" dels acusats

El Tibunal Suprem veu una "estratègia concertada pels principals acusats" en l'apartat de "fets provats" el que justifica, segons el tribunal, la condemna per sedició.

La sentència recorda que la Llei de Transitorietat aprovada pel Parlament "es presentava com la norma suprema de l'ordenament jurídic català, fins que fos aprovada la Constitució de la nova República".

"Proclamava -recorda- que Catalunya es constitueix en una República de dret, democràtica i social, en la qual la sobirania resideix en el poble de Catalunya, i en Aran al poble aranès, dels quals emanen tots els poders de l'Estat".

"A l'efecte d'exercici de la seva plena sobirania el territori de Catalunya es declarava compost per l'espai terrestre, inclòs el subsòl, corresponent als seus límits geogràfics i administratius preexistents, pel mar territorial, inclòs el seu subsòl i per l'espai aeri situat sobre l'espai terrestre ", afegeix.

"Entre altres novetats, declarava abolida la monarquia constitucional, convertint al President de la República al cap de l'Estat català, que assumia la representació més alta".

També rememorar que "el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya es transformava al Tribunal Suprem de Catalunya, òrgan judicial superior en tots els ordres, en el qual culminaria l'organització judicial de Catalunya".

I que "instaurava un model d'autogovern del poder judicial inspirat en l'actuació coordinada amb el poder executiu i permetia la continuïtat d'aquells jutges i magistrats que exercien les seves funcions en els tres anys anteriors a l'entrada en vigor de la llei".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Santi, Barcelona, 14/10/2019 - 11:38

L'estrategia concertada d'aquesta banda de delinquents (perque ara ja poden ser batejats aixi, doncs han estat condemnats per delictes) era evident. La sentencia ha estat massa benevola perque aqui hi va haver una clara "conspiració per la rebelió", pero com a ineptes totals resulta que només " jugaven al poquer i anaven de farol". Son patetics

#1 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro…, 14/10/2019 - 10:50

"El Suprem veu una estratègia concertada dels acusats"

No, si, claro... ya lo decía el gendarme en el casino de Casablanca..."¡esto es una vergüenza... aquí se juega...!"