Publicitat
Política · 7 de Febrer de 2018. 16:52h.

El TC admet el recurs del Parlament contra el 155

L'acceptació a tràmit no paralitza la seva aplicació

El TC admet el recurs del Parlament contra el 155

Imatge de la seu del TC

El ple del Tribunal Constitucional ha decidit aquest dimecres admetre a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat del Parlament de Catalunya contra l'aplicació de l'article 155. L'admissió a tràmit del recurs no suposa la suspensió de l'aplicació del 155, ja que la mesura de suspensió automàtica en l'admissió a tràmit només té lloc quan els recursos són promoguts pel Govern central. 

El recurs que va presentar el Parlament el passat 9 de gener es basa en el dictamen que va fer el Consell de Garanties Estatutàries. L'apel·lació del Parlament defensa que l'aplicació de l'article 155 va suposar una vulneració del principi d'autonomia i de participació política i que la seva aplicació va ser "desproporcionada".

El Tribunal ha deixat en suspens el termini de quinze dies per presentar al·legacions fins que hi hagi un nou govern a la Generalitat, moment en què començarà a comptar el termini per a dur-les a terme. 

Aquest és el segon recurs que l'alt tribunal ha admès a tràmit en contra de l'aplicació de l'article 155. Unidos Podemos va presentar-ne un altre el passat 4 de desembre i el Tribunal Constitucional el va admetre a tràmit sis dies després, el dia 10 de desembre. 

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 K3nny, Bcn, 08/02/2018 - 09:01

Ah, però és que ho estan aplicant? De moment he vist pocs polítics presos i molts llaços turmentats. A Tabarnia ho tenim molt clar, la realitat és a prop. Tenim les infraestructures i Tractòria pot ser annexionada per França, el nostre estimat veí. No us trobarem a faltar. És el moment d'invertir en una escola d'idiomes exclusivament frances

#2.1 K3nny, Bcn, 08/02/2018 - 09:06

a

#1 Fernando, Barcelona, 07/02/2018 - 17:23

Un simple tràmit i que han fet be en acceptar. perque el veredicte ja el sabem pero aixi aquesta colla de sediciosos ja no cridar a la desobediencia del TC. I el noi de la Cup que cridava a refusar qualsevol cosa que vingues del TC? on es? menjant la paella de la Boya del 21-D? La llastima es que aquests bandarres han desaparegut pero cobrant!