Política · 5 de Novembre de 2019. 16:28h.

El TC avisa Torrent

L'Alt tribunal ordena paralitzar la resolució a favor de l'autodeterminació

El TC avisa Torrent

El president del Parlament, Roger Torrent

El Tribunal Constitucional ha advertit novament al president del Parlament, Roger Torrent, i a la resta d'integrants de la mesa sobre el risc d'incórrer en el delicte penal de desobediència si ignoren les resolucions del tribunal i han ordenat paralitzar la proposta de resolució en la qual es reivindica el dret a l'autodeterminació.

L'acord del TC recorda a la presidència i a la mesa "la seva obligació d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar les suspensions acordades prèviament per l'alt tribunal" i adverteix de les "eventuals responsabilitats, inclosa la penal, en què podrien incórrer". El TC també ordena al Parlament que remeti l'acta de la sessió de 22 d'octubre així com els informes i documents relatius a l'esmentat acord.

El posicionament del Tribunal s'ha produït arran de l'admissió a tràmit dels tres últims incidents d'execució de sentència plantejats pel Govern espanyol contra l'acord de la mesa en què reiteren la disposició a debatre sobre el dret d'autodeterminació i la reprovació al Rei Felip VI.

El president del Parlament, Roger Torrent, ha manifestat poc després de l'advertència del TC que la mesa del Parlament no pot censurar cap debat. "La mesa del Parlament de Catalunya no pot limitar de cap manera els temes dels quals vulguin parlar, opinar i votar els grups parlamentaris, perquè són els temes que interessen al conjunt de la ciutadania" ha dit.

Torrent ha reiterat que "no permetrà que entri la censura al Parlament" i ha expressat la voluntat de "defensar la llibertat d'expressió" perquè el "debat sigui lliure". El president del Parlament també ha lamentat que el Tribunal Constitucional "vulgui limitar els posicionaments polítics dels grups parlamentaris".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#10 Antonio, Barcelona, 05/11/2019 - 22:01

Otro chulo playas dispuesto al sacrificio político y personal. Eso sí que son patriotas de verdad.

#9 l'avi Florenci, El de la deixa, 05/11/2019 - 20:39

Vinga Torrent, pit i collons! Quants més surtin com tu, més aviat s'omplen les presons i més aviat acabem amb aquest malson.

#8 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 05/11/2019 - 19:50

Estem en plena campanya electoral i ara toca ferse el curroromero, marcar paquet. Bramar, despotricar i molt cogedme que me pierdo i poc mes

Des que el jutge Llarena va entalegar als notres mujaidins no s´han atrevit ni a esternudar en public i el Bello Roger no posara en risc aquesta vida de princep saudi que la vida li ha regalat pres res del mo

#7 Jose, Bcn, 05/11/2019 - 18:56

Luego no se acordarán que se les advirtió, esque no hicieron nada malo.

#6 juan, bcn, 05/11/2019 - 18:50

Ya sabe las consecuencias, luego no digas sentencia injusta, atque al pueblo catalán, no hay separación de poderes y demás monsergas habituales.