Política · 4 d'Abril de 2017. 14:08h.

El TC avisa tothom

Adverteix el president, consellers i alts càrrecs que el referèndum no es pot fer

El TC avisa tothom

Puigdemont i Junqueras, signant una notificació del TC, en una foto d'arxiu

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs del govern espanyol contra els pressupostos de la Generalitat per al 2017. En concret, ha decidit suspendre cautelarment la referència al referèndum que s'inclou en la llei i també les tres partides pressupostàries referents a les consultes populars i als processos participatius que assenyalava el govern espanyol.

L’alt tribunal també adverteix de possibles responsabilitats penals tant el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, com tots els membres del Govern i diversos alts càrrecs que tindrien a les seves mans "executar" les partides que poden haver d'enfrontar-se a la via penal si no acaten la suspensió.

El govern de Mariano Rajoy va demanar al Constitucional que la Generalitat no pogués utilitzar per fer el referèndum els diners del fons de contingència i adverteix que no podrà modificar cap altra partida a través de cap argúcia legal.

El recurs plantejava la inconstitucionalitat de la disposició addicional 40 -la que fa referència al compromís explícit del Govern amb el referèndum- així com de les partides de processos electorals, consultes populars i processos de participació ciutadana identificades.

gover.jpg

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#26 Tom, Barcelona, 04/04/2017 - 23:23

Se acercará la fecha del macrojuicio para el clan pujonini?

#25 Alejandro, Barcelona, 04/04/2017 - 22:24

Supongo que se habrán releído bien la notificación, no les pase como con la anterior de la que decían que la habían desobedecido porque no estaba muy claro lo que quería decir el tribunal. ¡Lo que nos faltaba para acabarlo de enmerdar: que sean analfabetos funcionales!!

#24 Juvenal, Upper Gratallops, 04/04/2017 - 21:13

7 anys portem amb aquesta punyetera matraca i l'únic que s'ha aconseguit es juntar avis i néts als carrers, fer creure al menys pintat que es un superhome que pixa colònia i que els que manen segueixin a la poltrona enfotent-se de tot cristu. Es meravellós tu....

#23 lucas, bcn, 04/04/2017 - 21:07

Junqueras, no te preocupes que si te maten en la carcel el rufian y el reyes cogeran el testigo y seran los mandamases de erc.....y ganaran las eleciones.....Presidente y conseller de economia¡¡¡¡¡.....El reyes y el rufian¡¡¡¡

#22 J. Pijoteras, Barcelona, 04/04/2017 - 19:53

Todo quisqui o güisqui ?