Publicitat
Política · 22 de Maig de 2021. 08:39h.

El TC francès tomba la immersió

El Tribunal recorda que "la llengua de la República és el francès"

El TC francès tomba la immersió

El Tribunal Constitucional francès ha tombat aquest divendres dos dels articles principals de la Llei de protecció i promoció de les llengües minoritzades, que es va aprovar el passat 8 d'abril a l'Assemblea Nacional Francesa i que feien referència a l'ús de llengües minoritàries.

El TC francès ha considerat que l'article 4 de la llei, que avalava la possibilitat d'una immersió lingüística a les escoles en algunes llengües regionals, com ara el català, el bretó, el basc o el cors no s'adapta a la Constitució francesa. El Tribunal tampoc accepta l'article 9, que permet posar als noms i cognoms les grafies que no existeixen en francès.

Els magistrats recalquen que els dos articles que consideren inconstitucionals contradiuen l'article 2 de la Constitució francesa, que estableix que "la llengua de la República és el francès". La llei va ser aprovada pel Parlament francès a principis d'abril després d'una votació a l'Assemblea en què va rebre 247 vots a favor i 76 en contra.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#31 Marcial Heredia, Analista de Mercadillos, 25/05/2021 - 11:10

Otro dogma que se cae. Decían que la inmersión era un logro para garantizar la convivencia social. Pobrecitos, en el sur de Francia debe ser imposible la convivencia, deben vivir a pedradas.

#30 Martín, Viladecavalls, 24/05/2021 - 10:56

Después de la transición los lazis impusieron el monolingüismo escolar en la escuela y en las calles emborronando todos los carteles y señales escritas en español y exigiendo que se escribiesen solo "en catalá". Quizá ha llegado el momento de reclamar nuestros derechos de igual manera los que hablamos en español.

#29 Patumeiro, Sant Patumet, 23/05/2021 - 13:23

França ens roba.
Macron corrupte com l emerit
som els millors

#28 Descuento, Figueras, 23/05/2021 - 13:12

Respetando los regionalismos y sus vocerios de estar por casa...si España quiere seguir siendo nación solo VOX da la talla. Si nadie lo evita, estos sectarios en 6 meses volveran a cortar carreteras. Por nohablar del tema marroquí, donde estan psoe y pp...de puente? .

#27 Moscas cojoneras.cat, Chez Fangue, 23/05/2021 - 12:13

Tot anava be fins que els de la ceba van començar a tocar els pebrots, ara els d'enllà de la frontera se'n refoten de tot plegat. ja veus.