Publicitat
Política · 8 de Maig de 2018. 16:36h.

El TC manté el vot delegat de Puigdemont i Comín

L'alt tribunal accepta el recurs de C's però rebutja les mesures cautelars

El TC manté el vot delegat de Puigdemont i Comín

Seu del TC

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs d'empara de Ciutadans contra el vot delegat de Carles Puigdemont i Toni Comín però no ha acceptat les mesures cautelars que havia demanat la formació taronja, que hauria provocat la suspensió cautelar d'aquest vot delegat mentre el TC ho estudiés. Els magistrats consideren que "no s'aprecia la urgència excepcional" per aplicar mesures cautelars.

La decisió del TC permet la delegació de vot de Puigdemont i Comín fins que la sala resolgui definitivament la qüestió, fet que propicia que JxCat i ERC puguin reunir majoria simple en una votació d'investidura en segona volta, si la CUP s'absté. 

En el recurs de C's, presentat la setmana passada, la formació d'Albert Rivera sol·licitava al tribunal que acordés mesures cautelars urgents per suspendre la capacitat dels dos diputats de votar a distància. 

El recurs d'empara afirmava que els acords de la Mesa eren contraris al Reglament del Parlament i "incomplidors de les determinacions taxatives del TC". L'escrit també apuntava que "mentre els acords no siguin anul·lats", es mantindrà la possibilitat de bastir majories "fraudulentes", provocant que es "trepitgin" els "drets de les minories i del pluralisme polític".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 a quien corresponda, Barcelona, 09/05/2018 - 08:30

Está todo pactado. Al cobarde de Rajoy le urge que en Cataluña se forme gobierno y él pueda levantar el 155. En las urnas lo pagareis peperos traidores.

#1 Jordi BR, L'H, 08/05/2018 - 17:20

Lògic, si no PNV no vota pressupostos....d'això se'n diu separació de poders

#1.1 pepe, andorra, 09/05/2018 - 12:15

Vaya, ahora resulta q si el tribunal este favorece el separatismo, es separacion de poderes y si no me da lo q quiero, son como los turcos.....Es evidente q hay un acuerdo bajo cuerda entre separatas y Rajoy, lo q no se es si es por un dossier de esos o por una gran caja de puros llena de billetes de 500......