Publicitat
Política · 31 de Juliol de 2017. 19:38h.

El TC suspèn el nou reglament del Parlament

L'Alt Tribunal adverteix la presidenta del Parlament, el secretari general de la cambra i el lletrat major

El TC suspèn el nou reglament del Parlament

Antoni Bayona, lletrat major del Parlament

El Tribunal Constitucional ha suspès per unanimitat el nou reglament del Parlament que es va aprovar amb els vots de Junts pel Sí, la CUP i el diputat no adscrit Germà Gordó, després que l'Alt Tribual hagi acceptat a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat del Govern espanyol. La suspensió és de caràcter cautelar durant cinc mesos o fins que el TC dicti una sentència al respecte.

El Tribunal, en una reunió extraordinària que ha durant menys d'una hora, ha culminat el procés que es va iniciar el passat dijous amb el dictamen del Consell d'Estat a favor del recurs, i que va presentar el Govern espanyol divendres de la setmana passada.

Els magistrats demanen en la providència que s'adverteixi la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; el secretari general de la cambra, Xavier Muro; i el lletrat major, Antoni Bayona Rocamora, així com els membres de la Mesa el seu “deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió sol·licitada”. El TC els farà arribar un avís per escrit comunicant-los les conseqüències penals de no complir la providència.

La reforma del reglament del Parlament permetia aprovar per la via ràpida, és a dir, per lectura única i sense debats, les anomenades lleis de desconnexió, la Llei del referèndum o la Llei de transitorietat jurídica.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 ||*||, Bcn, 02/08/2017 - 11:21

El TC, no sé si és constitucional, però si que sé que no és un tribunal.

#2 M, Sabadell, 31/07/2017 - 22:27

Se acaba de subir la apuesta, queda por ver si se retiran o siguen con otro farol, todo el mundo conoce las cartas que está en
juego, seguir y no retirarse es querer perder hasta la camisa.

#1 el último que cierre, Canovejas, 31/07/2017 - 22:04

¿Dónde está la cárcel de mujeres...? No es por nada, es por ir situándome.