Publicitat
Política · 5 d'Octubre de 2017. 15:17h.

El TC suspèn el ple de la independència

L'alt tribunal admet el recurs que va presentar el PSC

El TC suspèn el ple de la independència

Reunió de la Mesa del Parlament

El Tribunal Constitucional ha suspès cautelarment el ple previst al Parlament el dilluns vinent en admetre el recurs d'empara que va presentar el PSC amb l'argument que si aquest ple declarés la independència, es produiria un trencament de la Constitució i una "aniquilació" dels drets dels diputats.

La decisió es pren l'endemà que la Mesa i la Junta de Portaveus aprovessin la petició de compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, pel dilluns, 9 d'octubre, a les deu del matí davant el ple per valorar els resultats de l'1 d'octubre i els seus efectes.

Ciutadans, el PSC i el PPC van presentat peticions de reconsideració de l'admissió a tràmit de la petició de Junts pel Sí i la CUP, èro la Mesa, amnb majoria sobiranista, les va desestimar.

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha criticat la postura de l'alt tribunal. "Si no està ni convocat. Almenys un servidor no ha rebut ni convocatòria. Quina eficàcia ..."

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#26 Martín Martínez Mart, Barcelona, 06/10/2017 - 08:59

Una suspensió adequada.
Potser així podrem evitar mals majors.
La DUI tindria enormes conseqüències. Per tots, i en particular pels promotors. Espero que es recuperi la normalitat, sense perjudicats.

#25 Kropotkin, Vic, 05/10/2017 - 19:59

Dedicado a Puigdemont, Junqueras y a sus mariachis estelados: El novio de la muerte


https://www.youtube.com/watch?v=8XULTHbK5z8&list=RD8XULTHbK5z8

#24 luis, barcelona, 05/10/2017 - 19:21

Esa orden no tiene la mas minima importancia
Basta con que el "president" haga una aparición a lo PUTIN en la TV3 (la suya) y declare:

COMO PRESIDENTE QUE SOY OS DEBO UNA INDEPENDENCIA......Y OS LA VOY A DAR PORQUE COMO OS LA DEBO .......
¿Os suena?
Ademas para hacerlo no necesita a nadie...bueno, un buen maquillador y peluquero si

#23 tzatza, bcn, 05/10/2017 - 17:37

Us imagineu que dilluns fotessin el camp tots, en un vol privat prèvia declaració d' independència cap una "embajada" des d'on dirigir per videoconferència tot el cotarro? I q amb els milers de milions que hagin tret puguin viure en un país "amic" sense tractat d'extradició o que els "aculli" com a govern de la República Catalana en el

#22 Villatortas Post, Puebla del Membrillo, 05/10/2017 - 17:06

Last news: Despues del anuncio de suspensión por el TC del sarao previsto para el proximo lunes, los integrantes del cotarro indepe han enviado unos fuets y un paquete de butifarras a esta entidad como agradecimiento. "osti tu! ens estalviem de presentar el collons de la DUI uns dies més" han declarado en petit comité.