Publicitat
Política · 12 de Setembre de 2017. 12:31h.

El TC suspèn la llei de ruptura

L'alt tribunal admet a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat del govern espanyol

El TC suspèn la llei de ruptura

El ple del Tribunal Constitucional ha acordat suspendre cautelarment la llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República, aprovada pel Parlament la matinada de divendres passat. L'alt tribunal ha admès a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat que ha presentat el govern espanyol contra la llei de ruptura.

Això suposa la suspensió de la vigència de la norma durant almenys cinc mesos que és el temps que té el Constitucional per resoldre el recurs. La setmana passada ja va passar amb la llei del referèndum i el decret de convocatòria de l'1-O, que van quedar suspesos cautelarment en ser admès el recurs de l'executiu de Rajoy.

El recurs del govern espanyol considera la llei de transitorietat, que s'ha de convertir en norma suprema a Catalunya si guanya el "sí" al referèndum de l'1 d'octubre, "la principal ofensa i amenaça" a les normes sobre les quals es basa la convivència des del 1978.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 el verdugo del Cid, Catalunya, 12/09/2017 - 13:17

He de reconèixer, ni que sigui per un cop, que aquest titular té un brillant toc d'ironia.

Us donaré el meu titular, més curt (ho dieu vosaltres mateixos: "lo bueno, si breve, dos veces bueno"): EL TC SUSPÈN

Ens veiem votant l'1-O. Adéu-siau!

#2.1 pepe.----, andorra, 12/09/2017 - 13:45

no es no, so chapas y lo del TC se sabe desde el dia de la sentencia de Rumasa, aunque para mi ya suspendio el dia q declaro q no era inconstitucional el prohibir el español en las escuelas publicas y privadas de la region española de Cataluña. Y no se cuando, pero yo tambien veo votando en BCN por la autonomia separada de la catalana.

#1 Alguien, BCN, 12/09/2017 - 12:42

Normal, si no cumple ni el estatut.