Publicitat
Política · 17 de Juliol de 2018. 14:50h.

El TC suspèn la moció de suport al procés

Els lletrats del Parlament ja van recomanar que no es tramités

El TC suspèn la moció de suport al procés

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat de la moció de ratificació de la declaració del 9N, que va aprovar el Parlament. L'alt tribunal justifica en la seva resolució que la moció aprovada a la cambra catalana amb el suport de JxCat, ERC i la CUP preveu "culminar la independència de Catalunya".

Es tracta de la primera suspensió del govern de Pedro Sánchez. La setmana passada la portaveu espanyola ja va anunciar que havien activat la maquinària per presentar un recurs al Constitucional.  El text aprovat remarca l'objectiu d'assolir la independència "per vies democràtiques i no violentes"

"El Parlament reitera els objectius polítics que conté la Resolució 1/XI, del 9 de novembre, sobre l'inici del procés polític a Catalunya com a conseqüència dels resultats electorals del 27 de setembre de 2015, legitimats pels resultats del referèndum de l'1 d'octubre i de les eleccions del 21 de desembre del 2017."

"El Parlament ha expressat en múltiples ocasions la seva defensa del dret a decidir i l'autodeterminació i, en conseqüència, com a dipositari de la sobirania del poble de Catalunya i amb fidelitat a la seva voluntat, reitera el seu compromís a aconseguir els objectius polítics anteriorment expressats per vies democràtiques i no violentes."

La declaració es va aprovar amb polèmica després que els lletrats del Parlament van recomanar que no es tramités i alertés que contravenia el Tribunal Constitucional. Segons els lletrats, el canvi fruit de les esmenes "no resolia" les qüestions de possible inconstitucionalitat de la moció original presentada per la CUP.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 lepero, Barcelona/Tabarnia, 17/07/2018 - 19:01

Torrent ha aprendido la lección, y dice que no se ve en la cárcel.

#2 Albert, Blanes, 17/07/2018 - 16:26

Governeu ja d´una vegada i treballeu per els problemas de la gent, CARAI !!!!! Deixeu-vos de tantes cullonades que si prusés aquí que si prusés allá. I si no en sabeu, FOTEU EL CAMP !!!!! uns vividors es el que sou.

#2.1 Lluis Segon, Barcelona, 18/07/2018 - 14:22

No ho faràn perque ni volen, ni poden per ignorants. Només els interessa atiar el foc de la divisió, la destrucció total del sistema, estàn deleitossos de que hi hagi desgavell, fins i tot alguna victima per continuar alimentant al ramat i ells mentres només tenen un objectiu: robar tot el que puguin i col.locar als amiguets, lo demes es cuento.