Publicitat
Política · 19 d'Octubre de 2010. 22:31h.

El testament polític de Carod

El vicepresident encoratja al proper Govern a crear un Departament d'Afers Exteriors

El testament polític de Carod

Carod, durant la conferència a la Garriga

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha instat el futur Govern de la Generalitat a recollir el llegat positiu de l'actual Govern en matèria de política exterior i crear un Departament d’Afers Exteriors, “per promoure i defensar adequadament els nostres interessos econòmics, socials, culturals i político institucionals arreu del món” durant la lliçó inaugural de la Fundació Universitària Martí l'Humà de la Garriga.

El vicepresident ha remarcat “els passos indispensables” que ha fet aquest Govern per disposar d’una arquitectura institucional pròpia, amb la creació d’un comissionat d’Afers Exteriors i Cooperació, el càrrec de viceconsellera i l’obertura de les delegacions a l’exterior. Ara, ha manifestat, “el pas següent” que ha de fer Catalunya és “equiparar el nostre país a tots els altres amb la creació d’un Departament d’Afers Exteriors, amb rang de conselleria".

Carod-Rovira ha reiterat que “el món de Catalunya és tot el món i ens cal una acció exterior que acompleixi plenament” amb aquest objectiu, el de “fer de Catalunya un autèntic actor global que promou els seus valors i defensa els seus interessos per assolir majors cotes de prosperitat i benestar i esdevenir una societat més compromesa amb els valors de la pau, la solidaritat, la cultura i la llibertat”.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Kropotkin, Vic, 21/10/2010 - 20:23

Si, y colocar a su hermano de ministro de asuntos exteriores. Jua, jua, jua,... Sigue asi, Carot, que a lo mejor pican. Jua, jua, jua,...

#8 pepito, barcelona, 20/10/2010 - 17:30

como ha sido un conseller nefasto, solo será recordado como un vulgar ladronzuelo de lanzas y por nepotismo..olvidemoslo cuanto antes.lo malo es que este sr ha quedado ya será incapaz de vivir sin que le paguen el sueldo y ya aparecerá en algún organismo subvenciinado.

#7 Catalunya, Vallès, 20/10/2010 - 16:14

El Sr. Carod té tota raó, ens hem d'obrir al món. Catalunya hi ha d'estar i més ara si és que volem ser Independents, necessitem tenir un lloc als altres paissos per parlar de tu a tu. Els catalans no deixarem passar aquesta oportunitat el 28N, i votarem consequentment. Força Catalunya Lliure!.

#6 joan, barcelona, 20/10/2010 - 15:51

l´slogam podria ser ," el millor xollo per els militants ". ara aixo de dir testament politic a la ultima parida de un politic nefast per el pais en sembla un exces.

#5 Terraxa, Terrassa, 20/10/2010 - 12:51

És la bogeria total, la perfecta constatació de que aquest home té un dels nivells més alts existents d'indeptitut, manca de contacte amb la realitat i manca de respecte als ciutadans. I el pitjor és que no és l'únic.