Política · 14 de Juliol de 2017. 22:14h.

El 'trampolí' de l'ANC

Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Carme Forcadell provenen de l'entitat independentista

El 'trampolí' de l'ANC

Clara Ponsatí (foto: Govern)

La nova consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí; la titular d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret; i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, són tres dels rostres polítics de Catalunya que provenen de l'Assemblea Nacional Catalana.

Ponsatí és economista i fins el seu nomenament com a titular del Departament d'Ensenyament ha estat catedràtica de la universitat escocesa de Saint Andrews. La consellera també ha estat membre del secretariat nacional de l'ANC, on ha exercit tasques de promoció internacional.

Per altra banda, Clara Ponsatí va integrar la llista de Junts pel Sí per Barcelona com a candidata suplent. Fa quatre anys, el Govern espanyol no va renovar-li la càtedra Príncep d'Astúries a la Universitat de Georgetown per haver expressat el seu suport al dret a decidir.

serret.jpg

Una altra consellera que va aterrar a l'Executiu de Puigdemont després de passar per l'entitat independentista és la titular d'Agricultura, Meritxell Serret. Llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració, Serret va ser regidora d'Esquerra Republicana a Vallfogona de Balaguer i va formar part del secretariat permanent de l'ANC com a coordinadora d'incidència política.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, en tot cas, és la política que més pes va tenir dintre de l'Assemblea Nacional Catalana. Abans de ser la segona màxima autoritat de Catalunya, Forcadell va presidir l'ANC entre els anys 2012 i 2015, abans de ser escollida diputada al Parlament per Junts pel Sí i elegida presidenta de la cambra catalana.

Forcadell, llicenciada en Filosofia i Ciències de la Comunicació,va ser regidora d'ERC a Sabadell entre els anys 2003 i 2007. Prèviament, havia assumit la presidència de la sectorial nacional de política lingüística d'ERC, i va entrar a formar part de l'executiva local del partit a Sabadell fins al 2004.

Carme Forcadell

7 Comentaris

Publicitat
#9 Jordi Llofriu, llofriu, 15/07/2017 - 20:51

ANC, és l'Opus Dei de l'independentisme

#7 Carlos Gomez, un saludo del sebolla, 15/07/2017 - 14:38

Per ETT exitoses Sumate

#6 LuisAlb, ZGZ, 15/07/2017 - 10:59

ANC organización independentista subvencionada, donde los discursos incendiarios contra España y el estado español dan puntos para lograr altas cotas políticas. Forcadell cuando dejó ANC dijo que iba a cambiar la rauxa por el seny.

#5 Lauridsen, Barcelona, 15/07/2017 - 09:52

Todos ellos unos grandes estadistas de prestigio internacional. Definitivamente ayudarán a internacionalizar el PRO-CECS.

#4 Pepon, Bcn, 15/07/2017 - 00:42

"Foratijarem els invasors". Esa es la ideología del Govern.