Publicitat

La compareixença de Puig no aclareix els dubtes sobre el 14-N

El tret fantasma

Ester Quintana

La compareixença d'aquest dijous de Felip Puig al Parlament per explicar els detalls del dispositiu de la vaga general del 14-N, un suposat descontrol de la informació oficial, més la crisi derivada de les ferides d'Ester Quintana, no ha servit per resoldre totes els dubtes existents, segons han coincidit tots els partits polítics.

"Felip Puig no controla els Mossos" ha estat la frase del portaveu del PSC, Xavier Sabaté, mentre Jordi Cañas, de Ciutadans, ha lamentat que aquesta nova informació "no resol els dubtes, sinó que els amplia".

Tots els partits, que han escoltat el conseller a porta tancada, han coincidit posteriorment que la seva desconfiança cap al conseller rau en l'allau de diferents informes apareguts al voltant del cas, i la sensació que el conseller respon a reacció dels diferents vídeos d'actuacions policials que s'han repetit a Internet sobre el 14-N, el que els genera desconfiança.

Encara que el conseller ha exposat diversos plans en què s'explica el nombre exacte, zones i hores en què es van llançar projectils de llançador de 40 mil·límetres aquell dia, els partits han seguit centrant-se en els temps dels informes.

"No hem acabat d'entendre per què un informe que es va fer el 3 de desembre amb un vídeo annex no se li hagi lliurat al conseller", ha dit el portaveu d'ERC, Oriol Amorós, que ha reclamat més dades sobre què va passar exactament en la zona on va resultar ferida Ester Quintana.

Tanmateix, tothom sap que la presència de Puig al Parlament no aclareix res sobre el cas d'Ester Quintana, que en canvi segueix el seu curs per via judicial.

Un dels plans assenyala que prop de la zona on va resultar ferida la dona només es va disparar una vegada, davant de la Borsa de Barcelona, i minuts després, es va produir un altre tret a Passeig de Gràcia amb Ronda de Sant Pere, en direcció cap al Corte Inglés, durant el transcurs d'una detenció.

Mentre amb aquesta informació Puig ha reiterat avui que els Mossos no van poder ferir Ester Quintana perquè no es van usar pilotes de goma aquell dia, i perquè tots els projectils disparats es van fer en altres zones i moments, el portaveu de la CUP, David Fernàndez, ha donat per fet que sí que van ser els antiavalots qui la van ferir, suggerint que "van reposar" il·legalment bales de goma en acabar el dispositiu.

La polèmica de fons segueix sent l'ús de les pilotes de goma. La CUP demana que s'eradiquin i la "dissolució" de la Brigada Mòbil. Però la qüestió clau és si el conseller Puig els Mossos li han ocultat informació, per descuit o mala fe.

El conseller ha negat aquesta última opció, encara que acceptant la dimissió del comissari Sergi Pla. ERC ha considerat aquest cessament com "positiu", mentre Ciutadans simplement considera que Pla "ha estat el cap de turc" del Departament d'Interior per tancar la crisi.

Puig, amb Mossos, en una foto d'arxiu

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#8 Pere, BCN, 14/12/2012 - 21:31

Esperem que aviat sapiguem la veritat, i no la té, normalment, qui més crida. I que es preguin responsabilitats, la mentida no pot quedar impune.

#7 Ramon, Girona, 14/12/2012 - 19:26

Amb tota la bona fe i respecte: Ningu va recollir la
pilota.? Seria molt interessant tenir-la.. Els mateixos que critiquen els mossos perque excusen als incendiaris?

#6 nedland69, Roses, 13/12/2012 - 21:32

Que fàcil és sempre foalitzar els nostres problemes en altres,els mossos s´han fet experts en això desde el seu ex conseller Saura,aqui ningú té cap mena de responsabilitat com individu,si et fiques enmig d´uns alderulls es fàcil rebre o es que algu pensa que s´ha inventat la bola màgica...

#6.1 mireia, barcelona, 13/12/2012 - 22:29

sí, encara resultarà que els mossos els va fundar en Saura, els mana en Saura i tot el que passa és culpa d'en Saura, oi que sí 69?

#5 Javi, L'H, 13/12/2012 - 20:02

Yo no

#2 Teresa M., Salou, 13/12/2012 - 18:48

Al meu poble quan passa alguna cosa i, desgraciadament, en passen tot sovint, sempre hem d'acabar trucant a la Guàrdia Civil, o a la Policia Local, perquè els Mossos mai res és "de la seva competència". M'agradaria saber si això també succeeix a d'altres pobles de Catalunya.