Publicitat
Política · 28 de Març de 2019. 19:37h.

El Tribunal de Comptes investigara ara les 'ambaixades'

Detecta el desviaments per difondre el procés a l'exterior

El Tribunal de Comptes investigara ara les 'ambaixades'

El ple del Tribunal de Comptes ha aprovat aquest dijous un informe sobre l'acció exterior de la Generalitat entre 2011 i 2017, sobre les anomenades "ambaixades", en el qual s'aprecia un possible ús indegut de fons públics per promocionar les tesis independentistes a l'estranger.

El Tribunal de Comptes conclou en el document que les delegacions catalanes a l'estranger i el Diplocat van fer un ús indegut de diners públics, ja que una part dels diners es van destinar a promocionar el procés sobiranista i les tesis independentistes a l'exterior. L'òrgan fiscalitzador ha detectat el desviament de subvencions i viatges per difondre el procés a l'estranger, així com 456 activitats de les delegacions exteriors vinculades al procés amb despeses superiors als 320.000 euros no justificats.

El document detalla partides a viatges, activitats, contactes, contractes, ajudes, subvencions, aportacions, pagaments i assessoraments, segons informa El País.

L'informe va ser encarregat a finals de 2017 per la Comissió Mixta (Congrés-Senat) per a les relacions amb el Tribunal de Comptes a instàncies del PP, recolzada pel PSOE i Ciutadans. L'informe pretenia esclarir si els fons destinats a l'acció exterior catalana s'havien utilitzat "d'acord amb els principis d'economia, eficàcia i eficiència".

El fiscal en cap del Tribunal de Comptes, Miguel Ángel Torres, ha enviat a la Fiscalia l'informe i sol·licita que s'investiguin les possibles responsabilitats penals i comptables dels dirigents de la Generalitat per l'ús de fons públics entre el període de 2011 i 2017.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Albert, BCN, 29/03/2019 - 08:53

Con el 3% se puedeeen hacer tantas cooosas...

#3.1 MM42, Barcelona, 29/03/2019 - 10:30

No es sólo el 3 % de la CiU del clan Pujol, es que son subvenciones o desvíos a plataformas y organizaciones culturales desde la Gene. Estas 'embajadas' son la pequeña punta de un enorme iceberg.

#2 Didac, Barcelona, 29/03/2019 - 08:51

El que convé es que per una santa vegada es procedeixi a tancar tots aquests reductes corruptes que només serveixen per col.locar amiguets i familiars dels sediciosos i per utilitzar els comptes corrents a l'exterior per mantenir els fugitius de Waterloo de Suissa. Destinacions daurades i vides de luxe per un personal que no fa ni brot.

#1 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 28/03/2019 - 20:10

Ja hi tornem a ser.

PItjor que una lavativa de sulfuric.