Publicitat
Política · 19 de Febrer de 2009. 18:16h.

El tripartit crea una comissió per a decidir què fa amb les bosses

Formada per una quinzena de persones entre membres de l'Administració i experts

El tripartit crea una comissió per a decidir què fa amb les bosses

Francesc Baltasar i Joan Saura

El Departament de Medi Ambient ha creat la comissió de treball que ha de consensuar propostes per substituir la distribució gratuïta de bosses de plàstic per un sistema que asseguri una reducció de bosses distribuïdes als comerços. S’estima que a Catalunya se’n distribueixen 14 milions d’unitats setmanals. La comissió disposa del primer semestre de 2009 per presentar la proposta al Govern de la Generalitat per a la seva consideració.
 
Els integrants de la comissió -no retribuïda- són quinze persones representants dels departaments de Medi Ambient i Habitatge, d’Innovació, Universitats i Empresa, i d’Economia i Finances, de sectors comercials i industrials implicats, d’entitats ambientalistes i també membres d’organitzacions de consumidor

La comissió, en efecte, està formada per: la directora de l'Agència de Residus de Catalunya, el director general de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat, la directora general de Comerç, el director de l'Àrea CAT Comerç, la directora general de Tributs, el director de l'Agència Catalana del Consum, un representant de la Fundació per a la Prevenció de Residus i del Consum Responsable, un representant de la Federació d'Ecologistes de Catalunya, un representant d'Ecologistes en Acció, tres representants del Consell de Persones Consumidores de Catalunya, un representant del Consell d'Empreses Distribuïdores d'Alimentació de Catalunya, un representant de la Confederació de Comerç de Catalunya, un representant de PIMEC; un representant de l'Associació Espanyola de Fabricants de Bosses de Plàstic.

La presidència de la comissió de treball correspon a la directora de l'Agència de Residus de Catalunya; que designarà, a més, una persona adscrita a l'Agència de Residus de Catalunya que actuï com a secretari/ària. L’Agència de Residus de Catalunya aportarà, d'altra banda, els estudis que ja ha encarregat, vinculats a l’assoliment dels objectius de prevenció en l’ús de bosses de plàstic.

La decisió de crear una comissió es va prendre el passat mes de novembre després que ICV presentés una esmena a la Llei de'Acompanyament dels Pressupostos per a evitar la distribució gratuïta de bosses de plàstic als supermercats.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 Schumacher, Barcelona, 20/02/2009 - 13:30

Per cert veig que tambè es faran estudis o ja s'han fet, mes calerons per amics i coneguts, axó no ho para ningu.

#23 Schumacher, Barcelona, 20/02/2009 - 13:27

Membres d'una comissió sense retribuir ?
Despres la Sindicatura de Comptes presentarà un informe amb les dietes que hauran cobrat i ens quedarem bocabadats.

#22 Jordi, gràcia, 20/02/2009 - 11:07

D'aquí a deu anys, tots aquests comentaris sonaràn a ranci. No veieu que no hi ha cap altre camí? El plàstic és MOLT nociu. No hi ha res dolent en intentar reduir-lo. S'ha de pensar en el futur. Igual que el tema de la gasolina. Tot és el mateix

#21 jajape, Anoia, 20/02/2009 - 10:20

Abans deien que, en política, quant es creava una comissió era per deixar els temes aparcats, ara sembla ser, que es per donar feina o diners a companys i coneguts, lo que tampoc garanteix que es busqui una solució viable, sinó que ho sembli..

#20 jordi, bcn, 20/02/2009 - 09:23

Això ja és el "colmo" de la inoperancia.