Política · 15 de Febrer de 2010. 18:01h.

"El tripartit està amortitzat"

David Mad recorda que "el 65% dels catalans n'està en contra"

El secretari de comunicació i estratègia de CDC, David Madí, aspira a recollir el malestar que, en la seva opinió, hi ha a la societat catalana sobre el tripartit. En una entrevista a 'La cadira elèctrica', assegura que "està amortitzat" i que "això no va". "El 70 % de la població creu que cal un canvi i el 65% està en contra de la repetició del tripartit", afegeix.

Madí, director de campanya,  afronta els propers mesos "amb ganes" perquè "el país no va", però sap que encara queda un llarg recorregut i que els últims dies poden ser decisius. El seu objectiu es que el vot descontent amb el Govern se'n vagi a CiU en comptes de a l'abstenció o altres opcions polítiques com Laporta, Carretero o fins i tot Esquerra.

Al seu parer, "hi ha la percepció que les coses no van" i que "la política catalana està en el pitjor moment de la democràcia", però fa una crida als catalans a "reconciliar-se amb el seu futur".

Pel que fa qüestions concretes, admet també que el secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, hagués estat "un magnífic cap de llista de CiU per Lleida", però que Mas ha apostat "per la renovació" i "Batalla és un gran alcalde i un gran actiu de futur".

Sobre la immigració, que ja va tractar en el seu llibre "Democràcia a sang freda" (Mina, 2007), defensa l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, i afirma que "la immigració "esta desbordant molts municipis".

"Som el segon estat que rep més immigració del món per darrera dels Estats Units i dins de l'Estat espanyol Catalunya és la que més". També que "el control de fronteres és un campi qui pugui" i que això farà pujar "Anglada i determinats discursos populises que proliferen".

En l'entrevista no defuig altres temes com les seves relacions amb el ja exdirector d'El Periódico, Rafael Nadal; el secretari d'organització del PSC, José Zaragoza; o l'economista Xavier Sala i Martín, del que recorda que l'expresident de la Reserva Federal dels EUA, Alan Greenspan, el cita tres cops a les seves memòries.

David Madí
Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 Fotem-los al carrer, Barcelona, 17/02/2010 - 09:04

Joan Miquel: En canvi vosaltres sí que podeu anar sols oi? Per exemple a Catalunya teniu majoría absoluta, suposo. I a Euskadi també oi? Qui diu que pacta amb el PP? Si no sumeu els perdedors, no governareu

#19 Pere, Valls, 15/02/2010 - 16:52

CiU ha de fer servir els seus vots en el Congrés a favor de Catalunya i no malgastar-los fent la feina bruta al PP recolzant-lo en les seves propostes. http://bit.ly/a0ykKF

#18 Marta, Cardedeu, 15/02/2010 - 14:08

El tripartit ha estat víctima de la crisi econòmica. En moments de tempesta, tots els governs queden ressentits, en canvi, quan hi ha bonança i tot rutlla bé, la majoria està satisfeta amb els seus governants.

#17 Joan Miquel, Barcelona, 15/02/2010 - 13:55

Los socialistas queremos gobernar solos y lucharemos para conseguirlo, cosa que no pueden decir los de CiU, que ya están haciendo sus movimientos para acercarse al PP, porque saben que solos nunca llegarán a ninguna parte. http://bit.ly/a0ykKF)

#16 Mònica, Sant Pere de Ribes, 15/02/2010 - 13:38

En Maragall no ha dit res d?estrany. O és que no és la principal aspiració de tots els partits governar sols i aplicar el seu programa electoral?