Publicitat
Política · 20 d'Agost de 2008. 10:02h.

El tripartit no es posa d'acord sobre el pacte amb el PSOE

Per ICV "és un acord del Govern" i conegut per Montilla; per Carod, "és cosa d'un sol diputat"

El dirigent d'ICV, Jaume Bosch, ha assegurat que el govern català està d'acord amb el pacte al què van arribar la seva formació i el PSOE per retirar la petició de compareixença de Zapatero al congrés espanyol. Bosch també ha afirmat que el president de la Generalitat, José Montilla, estava al corrent. "És un acord parlamentari, però és evident que és un acord assumit pel Govern de la Generalitat", ha expressat el dirigent ecosocialista, a més d'afegir que "és evident que aquesta data de tres mesos Saura la va parlar amb Montilla".

La versió de Bosch es contradiu amb la del vicepresident del Govern Josep-Lluís Carod-Rovira, que hores abans havia afirmat en una entrevista a TV3 que "una cosa tant seriosa com aquesta no pot dependre d'un sol diputat".

D'altra banda, Josep-Lluís Carod-Rovira no s'ha volgut mullar en una entrevista a Els Matins de TV3 sobre la retirada de la petició d'ICV per a que Zapatero comparegui en el Congrés. A la pregunta "Creu que l'acord d'Iniciativa amb el Govern espanyol afavorirà o no un bon finançament per a Catalunya?", Carod ha contestat que "són dues coses diferents. Una cosa és el finançament i una altra una decisió d'un grup parlamentari que té un representant a Madrid. Són dues coses diferents hi en el meu cas, almenys, no puc dir ni sí ni no".

"Una cosa és allò que fan els partits polítics,una cosa són els moviments dels partits en funció dels seus interessos i una altra pensar que un grup polític pot condicionar el finançament. Jo com a vicepresident del Govern no puc entrar a valorar l'estratègia d'ICV, però tampoc la del meu partit, o la del PSC", ha afegit el polític.

Sobre les paraules de Ridao, en les que titllava ICV d'"escalfabraguetes", Carod ha dit que "cadascú pot dir en nom del seu partit el que cregui oportú". "Faré servir dues paraules: unitat i serenitat", ha afegit, a més de considerar que "és més important el finançament que l'Estatut". Finalment, el vicepresident del govern ha relativitzat el període de tres mesos per arribar a un acord en finançament, atès que "no ens podem permetre un mal acord en finançament. No ens fem esclaus del temps".

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 Meliq Salau, Reus, 21/08/2008 - 19:33

Oi tant que hi són d'acord Són d'acord a callar fer veure que no passa res i seguir cobrant i pregant per què no hi hagi eleccions avançades així els sous els duraran 3 anys més Us imagineu 3 anys més? 36 mesos? 150 setmanes? 1000 dies? Despatxem-los

#23 joan, manresa, 21/08/2008 - 16:17

--Senyor Conseller en Cap,capdal de la triste figura.--On era Vosté mentre li feían el llit...El Sr.Saura u dexa clar,estaba en contacte amb el Sr.Montilla..Quina disbauxa,i per tot axó vulien a CiU.?Senyors de ERC,els han futut un plat de m..als morros

#22 dani, reus, 21/08/2008 - 12:40

Com voleu que el tripartit es posi d'acord amb res, son uns mentiders, botiflers, mangantes i covards.

#21 sulfuro sulfuro, Barcelona, 21/08/2008 - 09:36

Viendo la foto del trio, el título hubiera sido mejor el de: :Políticos entrando en trance de siesta estival".
Tratándose de estos beneméritos individuos mejor sería que invernaran por unos cuantos meses. Así dejaríamos de verles haciendo el oso

#20 Jordi, Barcelona, 21/08/2008 - 01:11

Abel, el Pacte del Majèstic no es va fer a les fosques, ans al contrari. I segons Heribert Barrera (d'ERC, ho recordes?) és el millor pacte polític per Catalunya dels darrers 300 anys... queda clar, noiet? Deixa't de consignes i pensa i llegeix més.