Publicitat
Política · 16 de Març de 2009. 16:20h.

El tripartit no respecta la paritat de gènere

El PP denuncia que els dones només representen el 27% d'alts càrrecs

El tripartit no respecta la paritat de gènere

A l'esquerra, la Secretària d'Habitatge, Carme Trilla

El diputat del Partit Popular, Rafael López ha criticat la "doble moral del tripartit en polítiques d'igualtat", i ha denunciat que, dos anys després de l'aprovació de la llei d'igualtat, "les dones només representen el 27,15% dels llocs de confiança de l'administració catalana. Així, del total de 372 alts càrrecs i responsables d'organismes autònoms i empreses públiques, només 101 són dones, enfront de 271 homes".

Per departaments, Governació i Administracions Publiques, amb un 23,33%; Economia i Finances, amb un 21,74%; Innovació, Universitats i Empresa, amb un 20,83%; Vicepresidència, amb un 19,05%, i Agricultura , Alimentació i Acció Rural, amb tan sols un 9,52% de dones, són els departaments de la Generalitat "que menys compleixen amb el principi de presència equilibrada en l'administració".

Segons López, "és curiós que els mateixos partits que han entès la igualtat com implantació de mesures de discriminació positiva i de quotes per sobre d'altres criteris siguin els que incompleixen sistemàticament les lleis que ells mateixos han aprovat".

Ha afegit que "l'àmbit on més s'incompleix la legislació és en el de les empreses públiques". Segons les dades del PP, "només 9 dels 51 directius d'empreses públiques són dones, és a dir, un 17,65%".

Així mateix, ha criticat "l'exercici d'hipocresia i doble moral del Govern, que ja ens té acostumats a demanar als ciutadans tot el que és incapaç de fer".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 sulfuro sulfuro, Barcelona, 16/03/2009 - 22:42

Lo de la paridad de géneros es una parida y afrenta a la valía de l@s que ocupan un puesto por pertenecer a un sexo y no por su valía Que el PP salga con ésto es pura demagogia Por otra parte ya estamos acostumbrados a que el Tripa se salte lo que quiera

#1 Hug, Begur, 16/03/2009 - 18:10

Si el PP no espabila quedara fora del parlament aviat.