Publicitat
Política · 7 d'Octubre de 2010. 12:29h.

El tripartit renega ara dels 80 km/h

Montilla aposta per "una certa flexibilitat" i Pérez Moya troba la discussió "menor"

El tripartit renega ara dels 80 km/h

Pérez Moya y Saura, en una imatge d'arxiu

Una de les mesures més polèmiques del segon tripartit, la dels 80 km/h, comença a ser qüestionada des del propi Govern que la va impulsar. El candidat de CiU, Artur Mas, ja ha mostrat la seva voluntad d'eliminar la norma, però ara són també dirigents del tripartit qui proposen, com a mínim, flexibilitzar-la.

El mateix president de la Generalitat, José Montilla, ja va afirmar a TV3 dies enrere que "“amb els 80 km/h és una mesura que es pren i quan passa temps s'avalua; i que ens diu, que ha disminuït la contaminació, que ha disminuït els accidents mortals i això és inqüestionable".

"Ara bé, segurament caldrà una certa flexibilitat, perquè quan no siguin hores punta, es pugui aixecar la limitació dels 80 km/h", va indicar. Aquesta mateixa postura és compartida pel conseller Joaquim Nadal.

Per la seva banda, el director del Servei Català de Trànsit i creador de la llei, Josep Pérez Moya, ha declarat a El món a RAC 1 que "la discussió de si el límit és 80 o s'ha de mantenir a 100, com era anteriorment, per mi és una discussió menor".

Tot i això, ha manifestat que "seria un error apujar la velocitat de 80 a 100km/h perquè ningú ens ha discutit els beneficis de la mesura". També ha alertat que "de cara al proper any, el que és lògic és que es pugui entrar a la Diagonal amb velocitat variable".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Pep, Barna, 07/10/2010 - 20:35

Fora tripartit i fora 80 km per hora. No es més que un invent per treure més calers als ciutadans. Vas a 80 i de sobte, sense variacions del trànsit, et marquen a 60 i quina casualitat que es just on està el radar. Es un atracament legalitzat pel tripartit

#2 laura, BCN, 07/10/2010 - 19:45

No s'aclaren ni ells. Anem a veure, a millorat la contaminació o no?. En que quedem? No van dir que no era per les multes? Ara no cal?.
Ara posaran peatges a les autovies així aniran menys cotxes, ja, ja.
No s'entenen ni ells, aíxí va el país.

#1 TOMAS, Sabadell, 07/10/2010 - 16:18

Van crear la norma per poguer multar a tothom i recaptar més, pero ara venen eleccions!!!!