Publicitat
Política · 30 de Juny de 2009. 17:45h.

El tripartit subvenciona escoles de l'Opus

La llei no obliga a l'escolarització mixta en les escoles concertades

El tripartit subvenciona escoles de l'Opus

La reunió de Govern d'avui (Autor: Rubén Moreno)

El ple del Parlament aprovarà aquest dimecres la Llei d'Educació de Catalunya on es visualitzarà la divisió del tripartit en la matèria: el conseller d’Educació, Ernest Maragall, ha aconseguit el suport de CiU, però Iniciativa -partit de govern- ha presentat una quarantena d'esmenes.

La portaveu d'ICV, Dolors Camats, visiblement dolguda, ha lamentat en roda de premsa al Parlament "l'opotunitat perduda" i ha assegurat que el text tindrà "el suport parlamentari suficient i majoritari, però no el suport de la comunitat educativa". "Els nostres socis han preferit no només deixar de banda el Pacte Nacional d'Educació, sinó també els seus socis de govern", ha afegit en al·lusió a PSC i ERC.

La llei permet, entre d'altres queixes d'Iniciativa, que "l'escolarització mixta és preferent, però no excloent, per tant serà la primera llei de l'Estat en establir que la separació de nens i nenes és una opció amb dret a concert" en al·lusió a escoles religioses.

El projecte de llei arriba al ple amb 1057 esmenes i 7 vots particulars. Entre els aspectes destacats hi ha el que defineix el català com a llengua vehicular de l’ensenyament i de l’aprenentatge alhora que manté la immersió lingüística.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Joan, Masquefa, 01/07/2009 - 18:59

Una més dels autoanomenats esquerrans. Quan deixarà Esquerda de fer el ridícul?

#13 Romeu, Torreciutat, 01/07/2009 - 18:31

Diners publics per subvencionar entitats sectaries que "capten" nous adictes a la causa. Tot molt friki.

#12 joan, barcelona, 01/07/2009 - 12:47

aixo es pura demagogia esquerranosa desfasada. quands col legis dirigits per stalinistes desfasats?,i ningu diu res ,quand cents de mestres incompetens esquerrosos donen clases amb el consequent fracas escolar.i que consti que no soc del opus

#11 Hug, Begur, 01/07/2009 - 11:41

Totes les sectes tenen el dret a subvencions, no?

#10 Escriba, Balaguer, 01/07/2009 - 11:40

Los caminos del señor son inescrutables pero la pela es la pela. Sabeis aquello de que "pides mas que un cura"?