Publicitat
Política · 6 de Desembre de 2011. 17:15h.

El tripartit va incomplir la llei en la contractació de personal universitari

El conseller Huguet no va tenir en compte la regulació legal sobre aquestes despeses de la Generalitat

El tripartit va incomplir la llei en la contractació de personal universitari

Josep Huguet, Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa del tripartit

La Sindicatura de Comptes ha detectat que les universitats públiques catalanes van aprovar els seus pressupostos del 2010 sense que l'anterior Govern autoritzés la despesa de personal, incomplint així la llei de pressupostos i la d'universitats. Aquest afer era competència del conseller d'Innovació, Universitats i Empresa del tripartit, Josep Huguet, d'ERC.

En un informe sobre el compliment de la llei de pressupostos el 2010, la Sindicatura recorda que, abans que s'aprovin els pressupostos dels centres, el departament competent en matèria d'universitats ha d'elevar una proposta de la despesa de personal -docent i investigador ( PDI) i d'administració i serveis (PAS)- i la previsió agregada de places i contractes al Govern perquè l'autoritzi, amb l'informe previ de la conselleria d'Economia, que llavors dirigia Antoni Castells (PSC).

Segons l'organisme fiscalitzador, l'anterior Govern va aprovar les despeses de personal el 22 de desembre del 2010, quan ja havia transcorregut gairebé tot l'exercici, cosa que "desvirtua la previsió legal de la llei de pressupostos i de la d'universitats de Catalunya, i dificulta la gestió que fan les universitats de la seva despesa de personal".

La Sindicatura detalla que les universitats van enviar les seves sol·licituds de despeses de personal a l'consejeería d'Innovació, Universitats i Empresa entre novembre del 2009 i maig del 2010, que de la seva banda no va elaborar la previsió agregada de places i contractes de les universitats, ni va tenir en compte les observacions en els informes de la conselleria d'Economia i Finances.

Assenyala també que el departament d'Economia no va emetre l'informe sobre la proposta de despesa de la Universitat Autònoma de Barcelona, i que la despesa de la Universitat de Barcelona no va ser aprovat pel Govern per la disconformitat de la direcció general d'Universitats.

Per tot això, la Sindicatura recomana als actuals responsables d'universitats fixar un procediment perquè el Govern aprovi la despesa de personal abans de l'aprovació dels pressupostos de les universitats, i l'insta a fixar una data límit -suggereix el 31 d'octubre- perquè els centres enviïn la seva proposta de despesa. Així mateix, proposa que totes les universitats presentin la despesa pressupostada seguint els mateixos criteris, amb la separació de les places de PDI i PAS i, dins de cada grup, separant entre personal funcionari i laboral.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Enric I. Canela, Barcelona, 06/12/2011 - 23:09

La presentació a la premsa, quan va ser admès pel parlament, ja es va fer al juliol:
http://www.enriccanela.cat/index.php/2011/07/06/el-primer-que-ha-de-complir-la-llei-de-pressupostos-es-el-govern/
Ara es fa el següent tràmit.. L'important, en comissió.