Publicitat
Política · 2 de Gener de 2012. 20:34h.

El tripartit va pagar 34.000 euros a l'institut d'Urdangarin

La conselleria de Salut va signar un conveni d'assessorament el 2005

El tripartit va pagar 34.000 euros a l'institut d'Urdangarin

Iñaki Urdangarin, en una foto d'arxiu

L'Institut Nóos, presidit per Iñaki Urdangarin, va rebre 34.375 euros de la Generalitat el 2005, segons ha indicat Europa Press i recull Libertaddigital. Aquests diners els va rebre per donar suport tècnic per al desenvolupament de projectes relacionats amb la cooperació sanitària, segons l'informe del Grupo de Delincuencia Económica del Cuerpo Nacional de Policía.

L'informe, inclòs al sumari de la peça del cas Palma Arena, indica que el Govern va demanar a la seva assessoria jurídica un informe sobre la proposta de l'Institut Nóos. El conveni, datat el 7 de novembre del 2005, quan Marina Geli era la consellera de Salut, es va emmarcar dins del Pla director d'Immigració i Cooperació en l'àmbit de la salud.

Consultada l'exconsellera Geli per twitter, ha afirmat que "el conveni del 2005 va ser autoritzat directament per Secretaria per l'import i sense cap reunió amb Urdargarin sinó amb experts" i que va ser un "contracte de serveis". Geli ha afegit que "aquest conveni (el del 2005) no té res a veure amb la proposta del 2006 d'Urdangarin que vàrem rebutjar".

Entre els objectius que compartien l'entitat presidida per Urdangarin i la conselleria de Salut estaven la recerca d'estratègies que permetessin avaluar les polítiques sanitàries, millorar la coordinació i reduir desigualtats en la "nostra societat" i en els països en vies de desenvolupament.

Nóos es comprometia a col·laborar en la definició de projectes de cooperació exterior i a "ordenar l'atenció sanitària individual a persones de països en vies de desenvolupament amb necessitats de salut urgents o extremes i no cobertes al seu país".

Per desenvolupar els projectes, l'entitat presidida pel duc de Palma va oferir aportar un director, qui dedicaria 20 hores setmanals, un codirector (40 hores) i coordinar l'equip de treball.

D'altra banda, Salut contribuiria amb un supervisor, el pagament dels 34.375 euros i tot el suport documental que fos necessari, segons recull el conveni vigent durant tot l'any 2005 i prorrogable sempre i quan es formalitzés per escrit.

El contracte recull que els projectes han de ser presentats, almenys, en català, d'acord amb la llei de política lingüística. El Govern també es reservava la decisió d'incloure el logotip de la Generalitat o de la conselleria en aquestes activitats.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#14 ULTIMO MOHICANO, PALS, 03/01/2012 - 21:26

Hay que distinguir entre los contratos del Tripartito con el Noos y los contratos del Tripartito con la otra empresa de Urdanga, la De goes... o como se llame, que el nombre ya tiene tela!!!!

#13 fotocopiadora, Palma de Mallorca, 03/01/2012 - 14:43

Van caure com.... es horrorós, tots sabem de què va.,L'avi també, ell es que en el fons fa la trama, però el xicot de la Cris se li va avançar i va voler anar per lliure, un queda impune per ser qui es i l'altre a palmar (sense anar a la presó, clar) el que si h' anirà serà l'amic Torres.

#12 luis, barcelona, 03/01/2012 - 11:02

Estaba convencido que el EX NOSTRE GOBERN seria ajeno a toda es MIE.....
que va....
TODOS SON LA MISMA MIER....

#11 Séneca, Barcelona, 03/01/2012 - 11:00

I el cas Millet?

#10 Wadi al-Mulushi, korruptland, 03/01/2012 - 09:07

el sou d'aquest embotit a Telefónica Internacional es d'uns 700.000 euros entre "pitos y flautas", i jo em pregunto: es que no hi tenia prou amb aquest sou??? (més la vida resolta, clar, i sense comptar amb el xollos de la seva dona a la Caixa, etc..)