Política · 18 de Desembre de 2008. 08:30h.

El tripartit vol prohibir llançar pedres al riu

La Llei de Pesca prohibeix expressament "picar sobre les aigües" i "llançar-hi pedres"

El tripartit vol prohibir llançar pedres al riu

Francesc Baltasar i Joan Saura

El Govern vol prohibir, en el marc del projecte de llei d'ordenació sostenible de la pesca continental que ha començat a debatre's al Parlament, "picar sobre les aigües" i "llençar-hi pedres" perquè els peixos no s'espantin. L'article 33, en efecte, exposa les accions "no autoritzades" per a la pesca recreativa i prohibeix expressament "picar sobre les aigües, llençar-hi pedres i espantar per qualsevol procediment als peixos per tal d'obligar-los a fugir en una direcció adient per a la seva captura".

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, que ha justificat el projecte perquè "la Llei de pesca s’havia mogut amb una articulació del 20 de febrer del 1942; és a dir, estem parlant d’una llei que té bastant més enllà de seixanta anys". "En aquests seixanta-sis anys, com és obvi, han passat moltes coses. Entre altres coses, aquest país ja no és una dictadura, entre altres coses han canviat circumstàncies socials, ecològiques, i a més a més, s’ha modificat l’organització de l’Estat, l’organització del nostre país Catalunya, i també s’ha forjat la Unió Europea. Ara, a Catalunya tenim la possibilitat d’elaborar una legislació pròpia en matèria de pesca".

El conseller també ha insistit que "el nou Estatut d’autonomia de Catalunya atribueix a la Generalitat la competència exclusiva en matèria de pesca fluvial, que inclou la planificació i la regulació dels recursos pesquers, la delimitació d’espais protegits, la regulació del règim d’intervencions administratives i la vigilància dels aprofitaments piscícoles" i ha recordat que "durant vint-i-tres anys no hi va haver cap interès per modificar la llei de pesca"

El diputat de CiU Agustí López ha afirmat per la seva banda que "la llei posa de manifest que la llei pretén un control intervencionista del pescador i regula la pesca atribuint tots els mals dels rius catalans als pescadors. El text traspua aquesta idea central. Hi ha el convenciment que el pescador els fa nosa, que el pretenen foragitar del riu, la llei no potencia sinó que escapça el turisme pesca, modalitat de turisme de què han viscut bona part de les nostres valls pirinenques anys enrere. Hem perdut 'pistonada', conseller, en aquest tema, en aquest terreny i al nostre país, a Catalunya. CiU havia presentat una esmena a la totalitat que finalment ha estat derrotada per 59 vots a favor, 70 en contra, 3 abstencions.

Publicitat
Publicitat

72 Comentaris

Publicitat
#72 beppe grillo, ..., 04/02/2009 - 08:15

[URL=http://octavez.com/resourse/beppegrillo/] beppe grillo [/URL] beppe grillo http://octavez.com/resourse/beppegrillo/

#71 incontri milano, ..., 04/02/2009 - 08:11

[URL=http://gst.ru/temp/incontrimilano/] incontri milano [/URL] incontri milano http://gst.ru/temp/incontrimilano/

#70 gioco carta, ..., 04/02/2009 - 08:01

[URL=http://octavez.com/resourse/giococarta/] gioco carta [/URL] gioco carta http://octavez.com/resourse/giococarta/

#69 la stampa, ..., 04/02/2009 - 07:57

[URL=http://hses-online.ru/html/lastampa/] la stampa [/URL] la stampa http://hses-online.ru/html/lastampa/

#68 vendita, ..., 04/02/2009 - 07:56

[URL=http://gst.ru/temp/vendita/] vendita [/URL] vendita http://gst.ru/temp/vendita/