Publicitat
Política · 2 de Juliol de 2009. 23:18h.

El tripartit vota en contra de reduir alts càrrecs

Jordi Turull lamenta que “el Govern continuï gastant en despeses que són prescindibles"

El tripartit vota en contra de reduir alts càrrecs

Una reunió del Govern català

Els grups que donen suport al Govern tripartit (PSC, ERC i ICV) han rebutjat aquest dijous una moció de CiU que instava el Govern a reduir els càrrecs i personal eventual i a suprimir àrees innecessàries com, per exemple, la secretaria de Relacions Institucionals i Participació, entre d’altres mesures d’austeritat per reduir el dèficit pressupostari de la Generalitat que el 2008 ha pujat a 4.800 milions d’euros, deu vegades el previst.
 
El diputat de CiU, Jordi Turull, que ha defensat la iniciativa en el ple ha demanat al president Montilla que “es prengui seriosament l’austeritat, tingui un mínim d’autocrítica i s’estrenyi el cinturó com han de fer els ciutadans”.
 
Turull ha lamentat que davant el dèficit acumulat provocat per una mala gestió del tripartit, “el Govern continuï gastant en despeses que són perfectament prescindibles o que un mínim sentit comú polític, atès el moment de crisi profunda, aconsellarien no sols congelar, sinó reduir”.

“És a dir", ha afegit, "el Govern fa just el contrari del que qualsevol família fa quan van mal dades: evitar despeses supèrflues, capricis o qualsevol cosa que suposi malgastar els diners, s’estreny el cinturó i prioritza molt bé on ha de destinar els diners. El Govern no, tothom va a la seva, ingressa menys però gasta en tot molt més”.

El diputat de CiU ha posat de manifest també “el fracàs dels reiterats anuncis, compromisos d’austeritat i ajustos pressupostaris per part del Govern i del president Montilla”, i ha constatat que “en l’últim pla de mesures que anunciat el passat 23 de juny no hi ha criteri del Govern sobre quina despesa s’ha de prioritzar i quina s’ha de congelar o retallar”.

En aquest sentit, ha afirmat que no és cert que el Govern retalli 900 milions d’euros, ja que d’aquests, 387 sí que són retallada però la resta és una modificació de partides pressupostàries: “Per tant, de retallar 900 milions d’euros, res de res”.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 xavi, bcn, 03/07/2009 - 15:38

PSC ERC ICV=NACIONALISTAS=PARA ELLOS NO HAY CRISIS?=DESPILFARRO=ESTAFADORES!
DEROGACIÓN LEY EXCLUSION CASTELLANO!!!

PSC ERC ICV=NACIONALISTES=PER ELLS NO N'HI HA CRISI?=ESTAFADORS!
DEROGACIÓ LLEI EXCLUSIÓ DEL CASTELLÀ!!!

#7 Fran, Llinars, 03/07/2009 - 11:45

Aquest govern es lo pitjor.Demanen a Espanya 1 esforç pel finançament pero ells no fan res d res x adaptar-se´n a la actucual situacio,al contrari, funcionaris i subvencions.Aixi com collons voleu q us donin dners?la vostra galta arriba fins el terra

#6 txaviees, Barcelona, 03/07/2009 - 11:41

Per començar,cesar aquells càrrecs del Dpt. de Justícia que van utilitzar la desviació de poder, constat judicialment, per castigar als treballadors del Servei de Prevenció. Tura, Perquè tenen impunitat el que cometen desviació de poder en el teu Dpt?

#5 joan, barcelona, 03/07/2009 - 11:04

ni els viatges d´en carod

#4 Natàlia, Sants (Barcelona), 03/07/2009 - 10:03

Quina raó que tens rodriguezx1, això sí desprès el que sobren són funcionaris amb coneixements i experiència que els hi acaben treient les castanyes del foc als que contracten que no tenen ni idea de com funciona l'administració