Publicitat
Política · 23 de Novembre de 2022. 10:33h.

El TSJC absol Torrent

També a la resta de membres de l'antiga Mesa

El TSJC absol Torrent

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha comunicat que l'expresident del Parlament, Roger Torrent i la resta de membres independentistes de la Mesa de la cambra catalana han estat absolts del delicte de desobediència greu.

Torrent, Josep Costa, Eusebi Campdepedrós i Ariadna Delgado s'enfrontaven a una pena d'inhabilitació de 20 mesos per ocupar un càrrec públic i a multes que oscil·laven entre els 24.000 i els 30.000 euros a cadascun.

L'actual conseller d'Empresa ha celebrat a Twitter que "la sentència del TSJC és una gran notícia per la llibertat d’expressió i el dret d’iniciativa dels diputats". "El Parlament ha de tenir autonomia per parlar de tot allò que interessi a la ciutadania, també sobre autodeterminació i monarquia", ha defensat.

La vicepresidenta amb funcions de presidenta del Parlament, Alba Vergés, ha celebrat durant el ple l'absolució de l'anterior Mesa poc després que el TSJC ho comuniqués, i ha reivindicat la cambra com un "baluard de drets".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 Frank, Madrid, 23/11/2022 - 17:11

Esta sentencia no hubiera sido posible sin la retirada de J. Barrientos, por falta de imparcialidad. Todos los casos en que a participado este gran defensor de la unidad patria están quedando viciados. El hombre no podrá arbitrar ni una partida de parchís. No se si es una buena idea colocarlo en el PS o el TC.

#4 Marc de Vich, Vich, 23/11/2022 - 13:54

Sánchez, ya no los necesita, más bien al contrario, ellos suman solo 33 escaños, que, en una democracia plena, como a ellos les gusta decir, ya hubiese dado lugar a elecciones anticipadas, pero en esta republiqueta bananera, todo vale. El lunes tiene que demostrar su valía, para eso cobra un sueldazo, le vienen a visitar los chinos, a ver, el notas

#3 Eduardr, bcn, 23/11/2022 - 13:01

Ahora la Justicia Española es democrática... a ke si?...

#3.1 Trafalgar, Girona, 23/11/2022 - 19:37

no

#2 Pan con tomate y jamón ibérico, La farsa catalanista.., 23/11/2022 - 12:42

A ver... ¿en que quedamos...? ¿estado opresor...? ¿jueces fascistas...? ¿o solo en caso de condenas para graves delitos cometidos por separatistas castigados con "penas" de cárcel con spa...?

#1 Arnat, Barcelona, 23/11/2022 - 11:21

Al marge de que tot plegat te un tuf de submissió a les ordres del felón monclovita, el cert es que tota la banda es deuen estirar els cabells pel veredicte, doncs sense poder utilitzar el vocabulari de "repressió" i "llibertat", aquests galifardeus no tenen mes discurset. Poden donar gracies de viure en un estat de dret, regit per professionals.