Publicitat
Política · 13 d'Octubre de 2015. 17:38h.

El TSJC denuncia "un atac directe i sense pal·liatius"

El tribunal veu qüestiionada la seva "independència judicial” per les concentracions en suport a Ortega i Rigau

El TSJC denuncia "un atac directe i sense pal·liatius"

Imatge de la concentració

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) considera que les concentracions de suport als imputats pel 9-N -Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau- són “un atac directe i sense pal·liatius a la independència judicial”.

La Comissió permanent de la Sala de Govern del TSJC recorda en un comunicat que les funcions del Poder Judicial “com a garant de la Justícia” requereix “la confiança de la societat, d’on rau la seva legitimitat”.

Per això, “la Sala de Govern no pot romandre impassible quan constata que es convoquen manifestacions i concentracions a la porta del Palau de Justícia amb l’objectiu de qüestionar la legitimitat dels jutges i a més, pretendre influir en la seva presa de decisions”.

“Això representa un atac directe i sense pal·liatius a la independència judicial, tot posant en entredit un dels elements essencials de l’Estat Constitucional”, afegeix abans de recordar que “la independència judicial no és un privilegi dels jutges, sinó una garantia per als ciutadans”.

“El qüestionament resulta encara més inadmissible quan respon a una estratègia afavorida, dissenyada i encapçalada per representants públics, alguns amb funcions de govern”, diu. En aquest sentit, vol recordar “el deure de no ingerència que vincula especialment a aquells que formen part dels altres poders, en els que s’organitza el nostre sistema polític”.
 
“Qüestionar de manera interessada que l’actuació dels Tribunals de Justícia només es deu a interessos polítics, promoure la desconfiança social i pretendre estratègies de pressió constitueix una negació de les bases de la nostra convivència política”, segueix el comunicat.

Publicitat
Publicitat

77 Comentaris

Publicitat
#48 Pope, BCN, 14/10/2015 - 19:49

No cal discutir massa sobre aquest tema. La Justícia està absolutament infiltrada `pels partits en el poder. Aquest pressió ja s´ha cobrat dues dimissions, una a Madrid i una a Catalunya. I ara, el TSJC després d?haver cedit a les pressions fa un comunicat insòlit i ridícul. A qui volen enganyar?

#48.1 Javier, Girona, 15/10/2015 - 00:53

El nacionalisme identitari porta 35 anys al poder a catalunya, sobretot CiU. Ridicul fa el que s'enganya a ell mateix. Tot el govern en ple i tot l'indepedentisme protestant davant el tribunal, com se'n diu d'això? Aquesta es la justicia que voleu per un nou estat, ideologia enlloc de jutges?

#48.2 Terraxa, Terrassa, 16/10/2015 - 18:13

Sí, Javier, 35 anys per què així ho vota la gent.
Manifestar-se pacíficament és un dret inalienable.
Als jutges se'ls pressiona més amb certes trucades de certes persones que no pas amb milers de manifestants pacífics davant el jutjat.

#47 JordiSBD, Sabadell, 14/10/2015 - 13:58

Si el que diu el TSJC fos cert, seria un delicte i hauria d'obrir diligències contra el Govern de Catalunya. Per que no ho fa? Davant els precedents en els quals no hi hagut cap comunicat, l'únic que ha aconseguit es desprestigiar mes la justícia.
A veure si ara tampoc ens podrem manifestar.

#47.1 Javier, Girona, 14/10/2015 - 14:36

Tu et pots manifestar el que vulguis i on vulguis, el govern de la generalitat no, no pot pressionar els jutges. No pots confondre el govern de la generalitat amb catalunya ni els catalans amb nacionalisme e independentisme, com fan el govern i partits nacionalistes.

#46 Pere, La Floresta, 14/10/2015 - 12:58

Doncs l'atac de demà serà més gran

#45 Eduardo González Palomar, Manlleu, 14/10/2015 - 11:03

¿Te imaginas que controlasen la justicia esos independentistas que ya incumplen la Ley, discriminan a castellanohablantes, adoctrinan ideológicamente a niños en las escuelas y manipulan a su conveniencia colegios electorales?

#45.1 Jordi De Sants, Bcn, 14/10/2015 - 16:36

Moltes mentides juntes no fan pas una veritat.

#45.2 Javier, Girona, 15/10/2015 - 01:01

#45.1

¿Donde está la mentira? Lengua unica en todas las instituciones, medios de comunicacion catalanes y educación: Discriminacion. Version nacionalista de la historia y consideracion del castellano como lengua extranjera en la educación: Adoctrinamiento de los niños en ideologia nacionalista.

#44 javiS, bcn, españa, 14/10/2015 - 11:03

Lo que aquí no se explica es que toda esa gente fanatizada y "espontánea" que se manifiestan son convocados por la ANC y Omnium Cultural, sociedades creadas y subvencionadas CON DINERO PÚBLICO....

#44.1 Terraxa, Terrassa, 16/10/2015 - 18:10

ANC no rep subvencions
Òmnium va renunciar a les del conveni que tenia amb la Generalitat fa 2 anys.
Es financien amb petites aportacions de milers i milers de socis i col.laboradors.
Simplement, és així, hi ha milers i milers que paguen.
Per què volen.