Publicitat
Política · 27 de Juliol de 2017. 19:22h.

El TSJC desmenteix la Guàrdia Civil

El Govern veu una ‘mà negra’ en les citacions per sedició

El TSJC desmenteix la Guàrdia Civil

Piulada de Carles Mundó

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha negat que les citacions de la Guàrdia Civil a alts càrrecs del Govern hagin estat ordenades pel jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona. Així ho ha assegurat el TSJC aquest dijous en un comunicat, on ha informat que “en la causa que s’instrueix al jutjat número 13 només consten com a investigades tres persones: Santiago Vidal, Carles Viver Pi -Sunyer i Josep Lluis Salvadó”.

“Les diligències que s’estan fent aquests dies a la caserna de la Guàrdia Civil són diligències de policia judicial i no han estat sol·licitades pel magistrat d’instrucció 13 de Barcelona”, ha afirmat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que informa que la causa “segueix secreta en prorrogar-se aquest per un termini d’un mes més”.

Davant d’això, el Govern ha qüestionat les citacions de la Guàrdia Civil a persones que estarien vinculades amb la preparació de l’1 d’octubre. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat a través de twitter que “investigar el Pacte Nacional pel Referèndum dient que es fa per ordre d’un jutjat que no ho ha ordenat, això en quina llei surt?. Per la seva banda, el conseller de Justícia, Carles Mundó, ha piulat que “és urgent saber per ordre de qui actua la Guàrdia Civil quan interroga funcionaris, empreses i càrrecs públics”.

Mundó també ha trobat “inexplicable” que l’institut armat estigui citant treballadors i funcionaris de la Generalitat “de forma sistemàtica” perquè afecten “els drets fonamentals”. El conseller de Justícia ho ha dit abans de participar en el Consell de Política Fiscal i Financera aquest dijous a Madrid, on ha remarcat que hi ha “una contradicció” entre el TSJC i la Guàrdia Civil a l’hora d’assenyalar qui ordena les diligències.

Piulada de Carles Puigdemont

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#18 M, Sabadell, 28/07/2017 - 11:47

No se sabe porque se ponen tan nerviosos cuando los investigan, quizás tengan asuntos que esconder.

#17 botifler1914, Sinitaca, 28/07/2017 - 11:16

El caso es que investiguen, por mi como si les abren un juicio militar.

#17.1 Maulet, Barcelona, 28/07/2017 - 16:37

Si

Pa qué vos a estar con tonterias legales ?

#16 Fran, Vilassar de dalt, 28/07/2017 - 11:00

Las actuaciones de la G.C. estan amparadas por la petición del juez de instrucción de que se investigue . En esa peticion no figuran todas las personas a investigar con nombres y apellidos porque la investigación está abierta y por ello se realizan interrogatorios a testigos que pueden devenir en posteriores imputaciones. Todo eso es normal.

#15 JUANICO, Barcelona, 28/07/2017 - 08:54

Als que s'emplenen la boca de la veritat, i la transparència, ara no els sembla malament que la GC interrogui en nom de qui no els ho ha demanat.

Quin problema hi ha d'interrogar en nom de quii sigui si és legal ?

És fantàstic !!!

#14 Josep, Catalonia is not a democracy, freedom for Barcelona, 28/07/2017 - 00:09

ya no entiendo nada, si de verdad estás a dos meses de declarar la independencia por tus gonadas, en contra de la mayoria de los catalanes, que te importa lo que haga o deje de hacer la justicia española? a qué ese miedo? por qué no le echais eso de lo que tanto bravuconais tener? se us veu el llautó

#14.1 Enric, Espinelves, 28/07/2017 - 10:17

En primer lugar, si se declara la independencia no es por los cojones de nadie, sino porque una mayoria movilizada así lo ha votado. En segundo lugar, si los catalanes que están en contra de la independencia son mayoría o no, está por ver, precisamente por ello queremos hacer un referéndum, para poder dilucidarlo.

#14.2 Enric, Espinelves, 28/07/2017 - 10:21

En tercer lugar, resulta que, lamentablemente, mientras no seamos independientes y tengamos jurisdicción propia, dependemos de la "justicia" española, mal nos pese. En cuarto lugar, no se trata de miedo, sino de prudencia; de bravuconería nada, de determinación toda. Visca Catalunya i, a poder ser, LLiure!!!

#14.3 Protágoras, bcn.España, 28/07/2017 - 12:10

Enric, el fondo del problema es en quien reside la soberanía. Si reside en los españoles es al conjunto de los españoles los que deben votar sobre su futuro, si reside en los catalanes deben ser solo estos. Treinta millones opinamos lo primero, dos millones lo segundo. ¿Es más democrática la opinión de 2 que la de 30?