Publicitat
Política · 22 de Gener de 2021. 19:07h.

El TSJC diu que el Govern no es pot perpetuar

"La situació de provisionalitat té un temps taxat"

El TSJC diu que el Govern no es pot perpetuar

El TSJC argumenta en el seu acte que el Govern no es pot perpetuar en funcions el temps que cregui convenient. "El Decret impugnat perllonga la situació de provisionalitat quan aquesta té un temps taxat", recorda.

Aquesta situació de provisionalitat "produeix un debilitament dels mecanismes de control, derivat de la dissolució de Parlament, i en el qual l'acció legislativa s'ha de fer substancialment per la via de la legislació d'urgència".

"Es tracta d'una situació de bloqueig i de precarietat institucional que afecta així mateix a la legitimació de govern, la qual cosa és rellevant en un entorn en què la crisi sanitària l'obliga a adoptar quotidianament decisions d'enorme transcendència, singularment la restricció de drets fonamentals", afegeix.

També afegeix que "el període de govern en funcions amb vacant de la Presidència i dissolució parlamentària afecta nuclearment al principi democràtic de responsabilitat política dels membres de govern, ja que es restringeixen els instruments de control polític i es crea una situació d'inamovibilitat temporal dels seus membres, els quals no poden ser cessats fins que no sigui investit nou president o presidenta".

"Aquesta situació de provisionalitat en el funcionament de les institucions democràtiques es manté amb l'ajornament de les eleccions, on s'inicia un període de prolongació alegal d'una situació que, d'acord amb la LOREG, hauria de mantenir-se únicament durant el període que preveu el procediment electoral en tant és el necessari i indispensable per a preservar normalitat democràtica", conclou.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#13 Sergi Sergio, Barcelona, 23/01/2021 - 14:30

A estos si los dejan se perpetuan atrincherados en la Generalitat por los siglos de los siglos, 40 años de latrocinio y siguen. Ahora con la comedia que tienen montada con la excusa del covid aplazan las elecciones hasta que les salga de la entrepierna, cuando las encuestas les den mayoria absoluta se haran porque lo digo yo y punto.

#12 Lola, barcelona, 23/01/2021 - 12:51

Mas claro agua, i tienen la barra de dicir que el decret esta bien fundamentado??. El problema es que mucha gente no se entera de nada i se cree todas las mentiras que dicen en los medios de comunicacion.

#11 Juan de Dios Heredia, Barcelona, 23/01/2021 - 11:58

Esto no es más que otra batalla en la guerra entre el presidente del CGPJ en situación ilegal y el Gobierno de España en situación legal, a través de su delfín y protegido en el TSJC.

#10 gurguri , barcelona, 23/01/2021 - 11:23

El TSJC se equivoca esta gente se perpetuará hasta los siglos de los siglos.Hay mucho clientelismo, enchufados y gente que vive de subvenciones encubiertas,mas de 3 décadas.

#9 Cesc, Barcelona, 23/01/2021 - 11:08

"S'ha valorat que hi ha un interès públic molt intens en la celebració de les eleccions suspeses..."

Les valoracions polítiques no corresponen als magistrats. Ni les de caràcter sanitari tampoc. Un nyap.

#9.1 Tabarnés puro, Barcino, 23/01/2021 - 15:40

Hola Chesquillo, catedrático, lo tuyo es el típico recorte lazi sacado de contexto para defender no sé qué. Afortunadamente los jueces velan por el interés público general, porque la recua de golpistas de la Degene sólo miran por el suyo particular y si acaso sobran algunas migas, para repartirlas entre su rebaño de abducidos.