Publicitat
Política · 20 de Maig de 2020. 10:47h.

El TSJC investiga si Ortega va incomplir la sentència

Demana a la Generalitat que aclareixi si va treballar com assessora abans que se li acabés la pena

El TSJC investiga si Ortega va incomplir la sentència

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha preguntat a la Generalitat si l'exvicepresidenta Joana Ortega, condemnada a nou mesos d'inhabilitació, ha dut a terme activitats retribuïdes per l'Administració, des del 9 d'octubre passat, quan va finalitzar la inhabilitació, fins a l'actualitat.

Si fos així, el TSJC demana a Presidència que especifiqui el tipus d'activitat, quin tipus de nomenament es va fer i el concepte de diners cobrats.

El TSJC ha instat a la fi de l'2019 a un jutjat d'instrucció a investigar si Ortega va incomplir la inhabilitació per exercir com a assessora de Govern abans que se li acabés la pena. El Govern va nomenar Ortega al maig del 2019 com a assessora de la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, en Projectes Transversals.

La defensa va argumentar que els càrrecs que no podia ocupar Ortega haurien d'estar limitats als de president, conseller o vicepresident, i nega que l'assessoria suposés l'exercici de funcions de govern.

El TSJC, en canvi, creu que Ortega "ha burlat els efectes de la pena imposada assumint càrrec o treball anàleg a les funcions de govern que tenia prohibides".

Al marge, el TSJC envia el cas a un jutjat d'instrucció perquè estudiï si hi ha delicte de trencament de condemna. El tribunal apuntava que Ortega va cobrar 32.110 euros entre maig i octubre per una activitat que "no és cap càrrec públic electiu ni suposa exercici personal directe de govern", però que "presenta totes les traces requerides per a ser tinguda com a activitat o càrrec anàleg a el desenvolupament de funcions de govern autonòmic, impedides per la pena d'inhabilitació imposada".

En aquest sentit, remarcava que forma part de l'esfera pública, que es retribueix amb diners públics i "generosament", afegia, i que el seu nomenament va ser discrecional. A més, apuntava que la va nomenar un càrrec de govern, l'assessoria és sobre activitats governamentals i l'executiu a el qual va assessorar Ortega "és el mateix aprofitat per cometre el delicte pel qual va ser condemnada".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Sergi Sergio, Barcelona, 20/05/2020 - 12:56

Lo normal, lo habitual, lo de siempre, irlos colocando para que sigan mamando y chupando del erario publico, como esta señora hay una coleccion interminable de chupasangres, chupopteros y mamadores profesionales, luego nos dicen que les falta dinero, que banda de sinvergüenzas y ladrones.

#1 Montse Quatre, Barcelona, 20/05/2020 - 11:33

Aquesta hauria d'estar tambe entre reixes i pagant la sanció que li van posar juntament amb el seu inseparable i vanitós el tal Mas Gavarró. La burla de donar-li un salari d'escandol amb l'excusa de "asessorar" es de jutjat de guardia i d'una manera o altre se l'ha de posar a la picota i acabar amb tanta pocavergonya suelta.